Zo organiseer jij een persevenement

23/11/2021
|
66
delano

Wanneer je een eigen bedrijf of merk hebt, wil je natuurlijk zoveel mogelijk klanten trekken. Om dit te bereiken, moet je ervoor zorgen dat jouw bedrijf bij zoveel mogelijk mensen een positief beeld opwekt. Er zijn verschillende pr-activiteiten die hierbij kunnen helpen. Een daarvan is het organiseren van een persevent.

Waarom een persevent?

Een persevent geeft jou de mogelijkheid om een stukje beleving te creëren rondom jouw merk. De aanwezigen kunnen met hun eigen ogen zien, voelen en ruiken wat er gebeurt binnen het bedrijf of wat het product precies inhoudt. Bovendien zijn evenementen populaire gespreksonderwerpen, waardoor een event meer naamsbekendheid kan veroorzaken. Een persevenement is ook een uitgesproken kans om banden met de pers te versterken. En een goede relatie met de pers is natuurlijk uiterst belangrijk om positieve berichten over jouw bedrijf de wereld in te verspreiden.

Hoe organiseer je een geslaagd persevent?

Een persevent is dus een van de leukste manieren om direct in contact te komen met belangrijke persrelaties en een geslaagd event kan veel voordelen met zich meebrengen. Echter niet ieder persevent is geslaagd. Het komt zelfs vaak voor dat een event ‘mislukt’. Om ervoor te zorgen dat jouw persevent wel een succes wordt, hebben we alvast een paar tips voor je, waarvan we er één verder toelichten.

Bij de organisatie van een persbericht is het vooral belangrijk om een gedetailleerd en onvergetelijk programma voor te bereiden (zonder lange, saaie speeches, te veel stilzitten etc.), persrelaties duidelijk in te lichten over het programma zodat ze zich kunnen kleden op de activiteiten en/of het weer, altijd bereikbaar te blijven voor vragen, een centrale locatie te kiezen en om een tijdstip te kiezen waarop de meeste mensen kunnen en niet te veel van hun dag hoeven in te leveren. Tot slot hebben we nog een belangrijke tip over de gastenlijst.

Gerelateerd nieuws  Ledverlichting voor op het kantoor

Maak een gastenlijst met niet te veel gasten

Vaak wordt er gedacht dat hoe meer mensen er komen, hoe meer publiciteit het event oplevert. Je kunt echter beter te weinig persrelaties uitnodigen dan te veel. Het is namelijk belangrijk dat jij jouw boodschap op een zo goed mogelijke en rustige manier overbrengt op de genodigden. Bij een massaal event krijg je vaak niet eens de kans om alle gasten aan te spreken en jouw visie aan hun uit te leggen. Kies daarom voor een iets kleinere, exclusievere groep. Zo heb je alle tijd om je relaties de gewenste aandacht te geven en om nieuwe contacten te leggen. Ook is het belangrijk dat je alleen persrelaties uitnodigt die echt bij jouw merk passen. Zo voorkom je dat mensen annuleren, zich gaan vervelen of negatief gaan berichten over het event.

Vraag een pr-bureau om hulp

Als jij zeker wilt weten dat je een goed persevent organiseert, kun je het beste de hulp inschakelen van een erkend pr-bureau zoals dat van Jennifer Delano. Het bedrijf Jennifer Delano zet zich in om de publiciteit en zichtbaarheid van bedrijven te verbeteren. Dit wordt onder andere gedaan door nieuws te creëren, berichten op social media te plaatsen en PR- en guerrilla-marketingacties te bedenken. Maar bij Delano zijn ze ook zeker gespecialiseerd in het organiseren van persevents! Je bent hier dus aan het goede adres als je er zeker van wilt zijn dat je een succesvol persevent host.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Voordelen van investeren in videomarketing voor een verhuisbedrijf

|
Bedrijfsleven

Bescherm je merkimago tegen ongedierte

|
Bedrijfsleven, Financieel

De kracht van kleurpsychologie in marketing en branding

|
Bedrijfsleven, Branding
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!