Wees open of je financiën en laat je helpen

20/03/2021
|
45
incassobureau

Iemand vragen naar zijn geldzaken wordt over het algemeen beschouwd als een absolute no go. Mensen zijn er vaak schuw over om zich uit te laten over dit onderwerp. In onze ogen is dit een ouderwetse denkwijze en is het juist erg belangrijk en waardevol. Als je iemand hebt waarmee je zonder schaamte, angst of andere emoties over geld kunt praten, dan worden jullie daar beide alleen maar wijzer van. Zeker als het minder goed gaat op dat gebied is dit slim. Je wilt uiteraard niet in de schulden terecht komen. Als je dit niet meteen oplost voordat je er te diep in zit, dan kan het nog wel eens moeilijk worden om hier uit te komen. Ben je te laat, dan krijg je waarschijnlijk te maken met een incassobureau. In deze blog geven we even wat tips over hoe je dit het beste kunt doen.

Maak het betalen van rekeningen een prioriteit

Voordat je problemen krijgt met een incassobureau: betaal je rekeningen! Stel dat je een boete door de brievenbus krijgt voor te hard rijden, dan moet je het een prioriteit maken om deze meteen te betalen. Laat dit niet links liggen, voordat je het weet wordt de boete twee keer verhoogd en zit je met je handen in het haar. Dit geld overgins ook voor andere betalingsachterstanden.

Gerelateerd nieuws  De vernederlandsing van de Chinese keuken

Potje opbouwen

Iedereen die jouw financieel gaat geven zal benoemen dat je het beste een buffer op kunt gaan bouwen. Dit houdt in dat je een speciaal spaarpot hebt. Dit potje geeft je wat meer zekerheid voor de toekomst. Je gebruikt dit spaarpotje dan ook alleen op het moment dat je ‘normale’ geld op is. Dit zie je veel bij mensen die hun baan verliezen. Nu heb je nog even tijd om ervoor te zorgen dat je een nieuwe baan krijgt. Je kunt het beste zo snel mogelijk beginnen met het opbouwen van een buffer. Leg vanaf nu maandelijks een x bedrag aan de kant. Dit hoeft echt niet je hele salaris te zijn. Begin eens met een klein deel. Hoe eerder je begint, hoe eerder je die zekerheid hebt.

 

incassobureau

Meer in deze categorie

Slotenmaker technieken en vaardigheden

|
Diensten

Het belang van goede boekhouding voor bedrijven

|
Algemeen, Bedrijfsleven

Een kleine verbouwing

|
Bedrijfsleven, Blog

Eerste hulp bij vlekken

|
Diensten, Producten
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!