Wat is web hosting?

15/05/2020
|
55
web hosting

Veel mensen hebben een verschillende uitleg wanneer ze het hebben over web hosting. In de algemene zin betekent het dat web hosting een service is die online ruimte aanbiedt aan individuen/ bedrijven om hun informatie, geheugen, afbeeldingen of andere content in op te slaan die toegankelijk is via een website. Wat houdt dit nou precies in?

Als je een website bezit, dan bevindt deze zich ergens op een server die toegang tot het internet heeft. De server faciliteert/ host je website en maakt het mogelijk dat deze via internet bezocht kan worden. Om ongewenste inlogpogingen te weren en ervoor te zorgen dat deze personen geen schade aan jou content/ informatie kunnen aanbrengen, zorgt de aanbieder van de webhosting ervoor dat alles beveiligd is. Er mag immers niks met jou persoonlijke informatie gebeuren door toedoen van derden. Je website moet namelijk 24 uur per dag bereikbaar zijn voor je bezoekers en klanten. Er komt dus meer bij kijken dan alleen maar ruimte op een server creëren.

web hosting

Waar moet je op letten bij web hosting?

  • Bereikbaarheid

Het is van belang dat je de hostingpartij telefonisch kan bereiken. Kijk daarom goed welke aanbieder van web hosting een goede klantenservice heeft. Een host die ook ’s avonds/ ’s nachts bereikbaar is bij problemen, is altijd beter.

  • Service
Gerelateerd nieuws  5 manieren voor het genereren van gratis publiciteit

Hostingpartijen bieden diverse services aan. Let er dan bijvoorbeeld op of de host automatische back-ups aanmaakt en hoe vaak dit gebeurt. Een goede service betekent ook dat het makkelijk moet zijn om over te stappen naar een andere host.

  • Het hostingpakket

Zodra je hebt besloten welke hostingpartij het wordt, sta je voor de volgende fase. Namelijk welk hostingpakket je gaat nemen. De grootste verschillen in pakketten zitten tussen dataverkeer en schijfruimte. Het verschil schuilt hem in de snelheid. Hoe duurder/ groter je hostingpakket is, hoe sneller de server is.

Dataverkeer en schijfruimte zijn dus belangrijke termen om in de gaten te houden. Dataverkeer is het aantal mensen dat jouw website bezoekt. Hoeveel bezoekers verwacht je te krijgen? Je zult je hosting pakket hierop moeten afstellen. Tot slot de schijfruimte. Dit is de ruimte op de server die er tot je beschikking is. Heb je bijvoorbeeld veel afbeeldingen op je website staan, dan vergt dit meer schijfruimte. Let hierbij dus goed op welk pakket het beste bij jouw website past.

Meer in deze categorie

Slotenmaker technieken en vaardigheden

|
Diensten

Het belang van goede boekhouding voor bedrijven

|
Algemeen, Bedrijfsleven

Een kleine verbouwing

|
Bedrijfsleven, Blog

Eerste hulp bij vlekken

|
Diensten, Producten
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!