Wat is SEA en wat kan het voor mijn bedrijf doen?

28/05/2021
|
55
SEA

Online marketing wordt steeds uitgebreider. Vroeger werd dit alleen maar gedaan via e-mail en een heel klein beetje gebruik van banners op websites. Verder dan dit ging het niet echt, of toch wel? Als je terug kijkt naar de jaren 90 vielen je toen al een aantal dingen op. Overal werden links geplaatst die je doorverwezen naar een louche website over Viagra of andere kwakzalverij. Dit was al een eerdere vorm van SEO en daardoor konden louche bedrijven hoog in de ranking van Google komen. Het was toen een stuk moeilijker om met een betrouwbare bron bovenaan in Google te komen. Tegenwoordig is dit niet meer zo en maken veel bedrijven gebruik van SEO om meer bezoekers te krijgen. Daarnaast wordt SEA ingezet en dat heeft als doel meer omzet binnen te halen.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Beide zorgen ervoor dat je meer bezoekers op je website krijgt, maar toch zit er verschil tussen de twee. SEO is niet betaald en dus hoef je geen bedrag aan Google af te staan om gevonden te kunnen worden. Natuurlijk dien je hier wel financiële middelen in te sturen om meer resultaat te verkrijgen, maar dit gaat niet direct naar Google maar naar een specialist. Bij SEA betaal je per klik en dit bedrag gaat direct naar Google. Dit noem je ook wel zoekmachine adverteren. De hoogte van de kosten hangt af van de concurrentie, prijs en soort dienst. Een slotenmaker zal hierdoor al sneller een hogere klikprijs hebben dan een webshop product.

Gerelateerd nieuws  5 manieren voor het genereren van gratis publiciteit

Zoekmachine adverteren zelf doen of uitbesteden?

Het adverteren in een zoekmachine is lang niet voor iedereen weggelegd. In sommige gevallen is het daarom ook beter om dit uit te besteden en over te laten aan professionals. Zoekmachine adverteren wordt gedaan door een groot aantal specialisten die vaker beschikken over jarenlange ervaring en daarmee precies weten wat zij moeten doen. Kortom, het kan aantrekkelijker zijn om dit uit te besteden dan dat je hier zelf mee aan de slag gaat. De keuze hierin is volledig aan jou en dus moet je zelf een inschatting maken of je hier genoeg tijd voor hebt of niet.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Bescherm je merkimago tegen ongedierte

|
Bedrijfsleven, Financieel

De kracht van kleurpsychologie in marketing en branding

|
Bedrijfsleven, Branding

Gevonden worden op het internet? Bekijk deze tips!

|
Algemeen, Bedrijfsleven
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!