Wat is martial arts?

05/01/2022
|
55
mixed martial arts

Martial arts wordt ook wel vechtkunst of krijgskunsten genoemd. Bij vechtkunst gaat het erom dat je met fysieke kracht een tegenstander weet te verslaan en tegelijkertijd jezelf verdedigt. Hierbij wordt er soms gebruik gemaakt van wapens, zoals bij schermen.

Het ontstaan van martial arts

Martial arts is ontstaan in het Oosten en bestaat al heel lang. In Europa zien we echter de eerste sporen van martial arts terug bij de Grieken en Romeinen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gladiatorenspelen.  De term vechtsport klinkt misschien gevaarlijk, maar wanneer goed beoefend is dit niet zo. Wist je dat er ook diverse dansbewegingen in voor komen? Er zijn verschillende soorten martial arts en per sport zijn weer andere elementen belangrijk. Bij sommige van deze sporten wordt er gebruik gemaakt van muziek. Doordat er zoveel verschillende soorten zijn, is vechtsport voor iedereen toegankelijk.

Waarom vechtkunst

Het is algemeen bekend dat sporten gezond is. Tijdens een martial arts training wordt je volledige lichaam aan het werk gezet. Het beoefenen van martial arts kan bijdragen aan een gezonde en actieve levensstijl. Doordat er veel wordt samengewerkt worden vriendschappen gesloten en sociale vaardigheden verder ontwikkeld. Een van de redenen waarom mensen martial arts gaan beoefenen is het krijgen van zelfvertrouwen. Bij vechtsport wordt er aangeleerd hoe men situaties uit de weg kan gaan. Daarnaast leer je, wanneer dit nodig is, de vaardigheden toe te passen om jezelf te verdedigen.

Gerelateerd nieuws  Wat moet ik aan in de sportschool?

Mixed martial arts

De afkorting MMA, oftewel mixed martial arts is al vrij bekend in Amerika en Japan. Bij MMA worden verschillende technieken uit meerdere traditionele vechtkunsten gecombineerd. Denk hierbij aan vechtsporten zoals judo, karate, boxen of worstelen. De trainingen zijn gericht op combinaties van de verschillende stijlen. Ook zullen alle technieken aan bod komen die je zou kunnen toepassen tijdens een wedstrijd. Er wordt flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen getraind. Daarnaast word je gepusht het beste uit jezelf te halen. Wat bijzonder is aan MMA, is dat er zowel staand als op de grond gevochten mag worden. Het is een misverstand dat er geen regels zijn bij mixed martial arts. Wanneer er geen regels zouden zijn, zou het namelijk geen sport genoemd mogen worden.

mixed martial arts

Mocht Material arts toch niks voor jou zijn, kun je ook beginnen met fitness. In de blog "fitness tips voor beginners" kun je hier meer over lezen.

Meer in deze categorie

Huel review: een uitgebreide analyse

|
Eten, Health

Motivaties om meer te gaan sporten

|
Health, Lifestyle

5 manieren om te ontspannen

|
Health

5 Schoonmaaktips voor studenten

|
Health, Student
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!