De gezondheid van je werknemers is belangrijk

17/02/2020
|
147
yogamat kopen

De gezondheid van je werknemers is belangrijk en jij als werkgever kunt ze daarbij helpen. De gezondheid van je werknemers zowel op fysiek als mentaal vlak is belangrijk. Werknemers die namelijk fysiek gezond zijn zullen minder snel ziek worden en hebben een beter immuunsysteem. Werknemers die mentaal gezond zijn zullen minder snel lastig krijgen van een depressie of een burn-out. Als werkgever ben je aan dit soort mensen veel geld aan loon wat toch door betaalt moet worden. Je kunt er dan maar beter voor zorgen dat je deze risico’s zo klein mogelijk houdt. Dit geldt natuurlijk ook voor de fysieke gezondheid. Een werknemer die bijvoorbeeld sport één of twee keer per week zal daar van energie krijgen en zal daar ook mentaal zeker van worden. Als je namelijk sport is de beloning die je daar voor krijgt in de vorm van bijvoorbeeld conditie of een partij spieren is echt een fijn gevoel. Hiermee schiet je motivatie die je hebt ook omhoog.

Wat kun je doen als werkgever?

Wat kun je nu doen als werkgever om het sporten en bijvoorbeeld mediteren te stimuleren. Er zijn hiervoor een groot aantal voorbeelden die je kunt volgen van werkgevers die jou al zijn voorgegaan. Men realiseert zich namelijk steeds meer dat je er als werkgever ook baat bij hebt. Het is niet alleen fijn of leuk voor de werknemer maar het is gekeken naar de kosten en het ziekteverzuim ook zeker een pré. Kies er bijvoorbeeld voor je werknemers de keuze te geven voor een abonnement voor een sportschool. Als deze op een steenworp afstand van je bedrijf ligt is dit natuurlijk nog gemakkelijker. Motiveer je werknemers dan ook om er te gaan sporten. Dit kan natuurlijk voor het werk maar ook erna.

Gerelateerd nieuws  Kalknagels voorkomen

Daarnaast

Daarnaast kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld samen te mediteren. Dit kun je ook combineren met yoga. Zo kun je voor iedereen een yogamat kopen die interesse heeft. Zorg er dan voor dat je van te voren weet dat er sowieso een aantal mee zullen doen. Voor veel mensen geldt namelijk dat wanneer een schap over de dam is de rest snel zal volgen. Zo zul je zien dat naar mate de tijd vordert er steeds meer mensen bij zullen komen. Zo kun je dan dus weer extra yoga maten kopen zodat deze nieuwe mensen ook weer mee kunnen doen.

yogamat kopen

Meer in deze categorie

Leuke ideeën voor personeelsuitjes

|
Bedrijfsleven, Blog

Teambuilding: bouwen aan sterkere resultaten

|
Bedrijfsleven

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Voordelen van investeren in videomarketing voor een verhuisbedrijf

|
Bedrijfsleven
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!