Wat is fulfilment nou precies?

11/09/2021
|
58
fulfilment diensten

Fulfilment is kort gezegd het orderproces. Bij fulfilment gaat het over het begin van de bestelling totdat de bestelling de deur uit gaat. En ook wordt er gekeken naar retourneren als het pakket niet goed is. Het brengt veel voordelen met zich mee voor een beginnende webshop die steeds groter wilt worden. Want als fulfilment bedrijf zorg jij voor het ordeproces en kan de eigenaar van de webshop zich bezig houden met andere zaken en dit kan voor veel webshops belangrijk zijn.

 

Het proces van fulfilment

Achter een bestelling zit een heel proces en dit begint natuurlijk bij het ontvangen van de goederen in een magazijn. Ze goederen worden gecontroleerd of niks beschadigd is en daarna op hun plek gezet in het magazijn.

De opslag van goederen kan soms echt maatwerk zijn. Verschillende producten hebben namelijk verschillende opslagvoorwaarden. Voedingsmiddelen moeten natuurlijk op een heel andere manier worden opgeslagen als kleding. Ook worden de producten opgeslagen in het systeem zo is iedereen up to date van de voorraad.

Dan krijg je een order binnen. Je gaat de producten zoeken van de order. Je gaat deze inpakken en maakt ze klaar om te verzenden. Het is belangrijk dat dit snel en nauwkeurig wordt gedaan zodat de levertijd gehaald kan worden.

Gerelateerd nieuws  Papaya thee recept en de voordelen

Het verpakken kan op verschillende manieren gedaan worden. Je hebt natuurlijk de standaard verpakking. Maar de klant kan ook kiezen voor een cadeauverpakking of een andere gepersonaliseerde verpakking.

Als het product is verpakt is het tijd voor de verzending. Dit wordt gedaan door een pakketdienst of een transport bedrijf. En dan wordt natuurlijk ook in het systeem de voorraad aangepast.

En dit zijn eigenlijk alle dingen die te maken hebben met fulfilment diensten.

fulfilment diensten

Fulfilment diensten zorgen voor een groei van je webshop

Als jij een webshop hebt die steeds meer groeit en je geen tijd meer hebt om je orders te verpakken dan is het tijd om je fulfilment diensten te laten overnemen. En dit kan veel voordelen voor je bedrijf hebben en je kan je webshop laten groeien. Dit komt omdat als jij je fulfilment diensten uit handen geeft jij meer tijd hebt voor je promotie.

Het inpakken en verzenden van pakketten kost namelijk veel tijd en als je dit aan iemand anders over laat heb jij meer tijd. Deze tijd kun je gebruiken om voor meer promotie te zorgen en campagnes te bedenken voor je webshop nog groter te maken.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Manieren om te ontspannen

|
Blog

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!