Wat is een e sigaret?

26/09/2020
|
56
e-smoker

De e sigaret of elektrische sigaret is een apparaat waarin een vloeistof elektrisch wordt verdampt. De verdampte vloeistof of ook wel e liquid genoemd wordt ingeademd.  Aangeprezen als alternatief voor het roken van tabak zou de e-sigaret minder schadelijk zijn. De samenstelling van de gebruikte vloeistoffen varieert en is veelal niet volledig gepubliceerd. Zodoende is het niet goed mogelijk de gezondheidseffecten trefzeker in te schatten. Bij het gebruik van een e-sigaret spreekt men niet van roken maar van dampen. De elektrische sigaret wordt door de fabrikanten aanbevolen voor rokers die geen tabak meer willen of mogen roken. Over het gebruik van de elektronische sigaret als hulpmiddel om te stoppen met roken zijn de meningen verdeeld. Met de e-sigaret is in principe een preciezere nicotine-dosering mogelijk. Ook is er een mogelijkheid voor een e sigaret zonder nicotine.

e-smoker

Hoe zit een e sigaret in elkaar?

Een elektrische sigaret bestaat meestal uit twee verschillende delen. Het bestaat uit een batterij en een verdamper waarmee de e liquid verdampt wordt. Door het indrukken van een knop op de batterij wordt een gloeidraad in werking gesteld, die voor de verdamping van de liquid zorgt. De damp kan vervolgens worden geïnhaleerd door de roker. De vloeistof voor het produceren van de damp is een oplossing van propyleenglycol (PG), plantaardige glycerine (VG), gemengd met geconcentreerde aroma's en al dan niet nicotine. De standaardnotatie "mg/ml" wordt vaak gebruikt om de concentratie nicotine aan te duiden en soms verkort tot simpelweg "mg". Deze varieert van 0 tot 20 mg/ml. Wanneer een gebruiker een te hoge nicotinesterkte gebruikt kunnen bijverschijnselen zoals duizeligheid, misselijkheid en hartkloppingen optreden. Advies is dan ook om zo dicht mogelijk in de buurt te blijven van de nicotinesterkte van het merk sigaretten waaraan men gewend was.

Gerelateerd nieuws  Een nieuwe website

 

Gezondheidsaspecten

De gezondheidsaspecten van de elektrische sigaret zijn nog niet duidelijk en wordt nog hard over gediscussieerd.  De werking en verslavende factoren van nicotine zijn echter duidelijk. De World Health Organization stelt dat met ingang van juli 2013, geen rigoureuze studies zijn uitgevoerd om te bepalen of elektronische sigaretten een bruikbare methode zijn om mensen te helpen stoppen met roken. Er is een aantal door de producenten gesponsorde niet-gecontroleerde studies die een mogelijk voordeel tonen. Volgens een onderzoek van een universiteit worden er bij het roken met 5 volt batterijen 5 tot 15 keer meer kankerverwekkend formaldehyde afgegeven dan bij een normale sigaret.

Meer in deze categorie

Een momentsleutel, wat is het eigenlijk?

|
Producten, Webshop

Een nieuwe website

|
Webshop

Klantcontacten opbouwen

|
Branding, Diensten

Welk opblaasbaar zwembad heb ik nodig

|
Webshop
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!