Wat is een autoambulance?

21/04/2020
|
56
autoambulance

Een autoambulance wordt gebruikt wanneer meerdere auto’s tegelijk vervoerd moeten worden. Een autoambulance wordt ook wel een autotransporteur genoemd.  De autoambulance heeft exact de goede afmetingen en laadvermogen voor het transport van auto’s. Dit voertuig wordt onder meer door hulpdiensten en verhuurbedrijven ingezet, maar de autoambulance kan ook door particulieren worden gebruikt. Bij pech onderweg, een aanrijding of een andere reden waarom een auto niet meer zelfstandig kan rijden, is een autoambulance een veilige en praktische oplossing om het voertuig op de plek van bestemming te krijgen. Je kunt een autoambulance bijvoorbeeld gebruiken bij een onverzekerde auto. Stel je koopt een tweede hands auto in Limburg maar hij is niet verzekerd, dan kun je een autoambulance huren in Limburg. Doordat de auto op de autoambulance staat neemt hij geen deel aan het verkeer en kun je geen boete krijgen.

autoambulance

Auto ongelukken in Nederland

De meeste ongelukken op de weg met een voertuig gebeuren met de auto. Het aantal dodelijke ongelukken is wel gedaald sinds 2002. In 1972 kwam er meer dan 3000 personen om in het verkeer.  Van 1972 tot 2013 daalde het aantal verkeersdoden in Nederland geleidelijk. Vanaf 2014 neemt het aantal verkeersdoden weer toe. De meeste verkeersdoden vallen onder de automobilisten, daarna volgt de fietser. Ook de bromfietsers en snorfietsers veroorzaken wel eens doden. Gemiddeld komen er tussen de 30 en de 40 personen om per jaar door een ongeluk met de scootmobiel.

Gerelateerd nieuws  Shoppen in Maastricht

 

Leeftijd verkeersslachtoffers

Een groep die opvalt zijn de 20 tot 30 jarigen. In 2019 kwamen er 112 mensen om het leven in deze leeftijdscategorie (17% van het totaal aantal verkeersdoden). Dit is een stijging van 24% ten opzichte van 2018. Het aantal verkeersdoden onder de 60 plussers is gedaald. Het aantal verkeersdoden in de leeftijd 60+ is afgenomen met 8%. In 2018 kwamen er nog 350 mensen in de leeftijd 60+ om het leven in het verkeer. In 2019 waren dit er 324. De leeftijdscategorie van 80 jaar of ouder zijn koploper met het aantal verkeersdoden. Verhoudingsgewijs vallen er veel doden in het verkeer onder ouderen. De meeste verkeersdoden waren 80 jaar of ouder (126, 19% van totaal). Gevolgd door mensen in de leeftijd 70 tot 80 jaar (123, 19% van totaal).

Meer in deze categorie

Shoppen in Maastricht

|
Autoverhuur, Diensten

Wat ga jij deze vakantie doen?

|
Autoverhuur, Car rental
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!