Wat is chiptuning?

01/09/2020
|
57
Chiptuning

chiptuning is een proces waarbij de elektronische regeleenheid opnieuw wordt geprogrammeerd, waardoor de motor binnen verschillende parameters werkt. De ECU-chip zit in het injectiesysteem en regelt de hoeveelheid lucht en brandstofmengsel die plaatsvindt. Wanneer u dit herprogrammeert, kunt u de chip vertellen wat u met de mix van brandstof en lucht wilt doen.

Verschillende soorten chiptuning

Er zijn 2 verschillende soorten chiptuning manieren.

De eerste is een motorafstemmingschip. Dit is een cruciaal onderdeel van de elektrische en computersystemen van uw auto. De chip in uw voertuig bestuurt een aantal verschillende systemen, regelt en zorgt ervoor dat ze te allen tijde goed worden gevoed.

Een auto-chiptuning vervangt de standaardsoftware op de ECU en overschrijft deze door nieuwe software die kan worden geprogrammeerd om de algehele prestaties van de auto te optimaliseren. Dit staat bekend als vehicle remapping omdat de ECU in wezen een programma is dat bepaalt hoe de motor werkt.

Waarom chiptuning

Er zijn veel redenen om voor Chiptuning van voertuigen te kiezen. Ten eerste zult u merken dat uw motor beter reageert als het gaspedaal wordt ingedrukt. Het totale vermogen zal merkbaar toenemen. De vermogensafgifte wordt soepeler, wat zorgt voor een veel veiligere rijervaring, wat het op zijn beurt ook gemakkelijker en veiliger maakt om in te halen. Tijdens normaal rijden zult u merken dat uw MPG beter is, wat niet alleen de brandstofkosten verlaagt die u moet betalen, maar ook uw ecologische voetafdruk minimaliseert. De gasrespons wordt verbeterd en het toerentalbereik wordt vergroot.

Gerelateerd nieuws  Keuzestress en rijlessen

Wat is het effect op de moter

De ChipTuning verhoogt uiteraard het vermogen van uw voertuig. Als je harder rijdt, kun je natuurlijk verwachten dat je de levensduur van je motor verkort. De ChipTuning belast de motor op geen enkele manier, dus de remap zelf heeft geen invloed op de levensduur, alleen op uw rijstijl. Op veel verschillende plekken in Nederland zoals bijvoorbeeld chiptuning Eindhoven kun je je auto laten chiptunen.

Meer in deze categorie

Milieutrends in het verkeer

|
Auto, Rijschool

Twee bijzonder blunders bij de rijlessen 

|
Auto

Verschillende opties voor autotransport in Rotterdam

|
Auto, Diensten

Oefenen voor de theorie van je auto

|
Auto, Rijschool
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!