Wanneer kies ik voor een boekhouder?

03/07/2021
|
72
Boekhouder Sittard

Ondernemen is geen peulenschil, er komt een hele hoop zaken bij kijken. Eén van deze zaken is het bijhouden van de financiële administratie, vanzelfsprekend niet het minst belangrijke onderdeel van ondernemen. Je bent als ondernemer namelijk niet alleen verplicht om btw-aangifte te doen, het is ook heel fijn om een goed betrouwbaar overzicht te hebben in de financiële positie van je bedrijf. Uit financiële overwegingen kiezen (kleine) ondernemers vaak om de boekhouding zelf bij te houden. Toch zijn er verscheidene redenen om deze taak (deels) uit te besteden aan een boekhouder van Sittard. Deze redenen vertellen we je graag.

Je bedrijfsomvang groeit

De voornaamste reden om een boekhouder van Sittard in te huren is de groei van je bedrijf. Je onderneming is bij een bepaalde grootte zelfs volgens de wet controleplichtig. Dat wil zeggen dat de jaarrekening moet worden gecontroleerd door een openbaar boekhouder. Hiervoor zijn ze uiteraard specifiek in opgeleid. De boekhouder heeft ook de bevoegdheid om een verklaring te geven over de betrouwbaarheid van jouw jaarrekening. Daarnaast is het vaak moeilijk vast te stellen wanneer je onderneming controleplichtig is, een boekhouder van Sittard kan je hierbij helpen.

Gerelateerd nieuws  Zo organiseer jij een persevenement

Tijdsgebrek

Ook tijdsgebrek kan natuurlijk een reden zijn om je boekhouding uit te besteden. Werkzaamheden kunnen veranderen of je krijgt steeds meer opdrachten binnen. Op dat moment is het laten uitbesteden een verstandige keuze.

De complexiteit van je boekhouding

Geen enkele administratie is hetzelfde en doorgaans bepalen de soort werkzaamheden de complexiteit van je boekhouding. Denk hierbij aan het bijhouden van voorraad, het leveren van diensten en producten aan het buitenland óf het versturen en ontvangen van facturen. Een webshop zal namelijk consequent zijn voorraad moeten bijhouden, terwijl de zzp’er die vaak in het buitenland werkt juist heel goed moet letten op de geheven btw.

Het is daarom verstandig om een boekhouder van Sittard in te huren, wanneer je boekhouding groot en complex is. Een goede boekhouder adviseert jou namelijk niet alleen over administratieve zaken, maar adviseert jou ook op financieel, bedrijfseconomisch en fiscaal gebied.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Voordelen van investeren in videomarketing voor een verhuisbedrijf

|
Bedrijfsleven

Bescherm je merkimago tegen ongedierte

|
Bedrijfsleven, Financieel

De kracht van kleurpsychologie in marketing en branding

|
Bedrijfsleven, Branding
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!