Waarom je LMS moet overwegen voor jouw organisatie

03/10/2021
|
62
learning management system

Voordat je wilt weten waarom een LMS moet overwegen is het belangrijk dat je weet wat het is. LMS is de afkorting voor learning management system. Een learning management system is een software die helpt met het beheren van leeractiviteiten en trainingen binnen een organisatie. Een LMS wordt vaak benut voor het beheer van de administratie, documentatie, tracking en rapportage van leren binnen de organisatie. Hierbij kun je denken aan het uitnodigen van medewerkers of inzicht krijgen in rapportages over de  afgelopen trainingen. En dan nu de redenen waarom je voor een LMS moet kiezen.

 

Meer kennis

Medewerkers kunnen soms nog wel eens de juiste kennis of vaardigheden missen. En via de learning management system kun je je medewerkers trainingen aanbieden om de kennis uit te breiden. Je kunt met een learning management system ook zelf instellen wie toegang krijgt tot welke training. Zo kun je voorkomen dat iemand tijd steekt in een scholing die niet nodig is. Je kunt ook een overzicht uitdraaien waarin staat wie welke cursus wanneer en op welke locatie heeft bijgewoond.

Gerelateerd nieuws  Een gevaarlijke cocktail

learning management system

Meer overzicht

Als je organisatie met verschillende opleidsystemen werkt kunnen de gegevens makkelijk kwijt raken. Maar met een learning management system staat alle informatie netjes en veilig georganiseerd. Je kunt ook altijd makkelijk bij deze informatie. Ook profiteren je medewerkers hiervan. Want alles wat ze nodig hebben voor hun ontwikkeling staat ook op 1 plek. Hierdoor kunnen je medewerkers ook weer gemotiveerd raken.

 

Controle op het leerproces van de medewerkers

Een medewerker kan voor zichzelf een document opstellen met de leerbehoeften. En in een LMS kun je heel makkelijk een specifieke training aan iemand toewijzen. Je kunt dus een geheel gepersonaliseerd aanbod leveren en dit ook makkelijk bijhouden. Ook wordt het systeem continu bijgewerkt zodat je je medewerkers precies kunt volgen waar ze al hun certificaten voor hebben gehaald.

 

Overzichtelijke rapporten

Een rapport is handig om te weten hoe je medewerkers erop vooruit gaan. en bij een learning management system kun je zelf een format samenstellen over hoe je graag het rapport ontvangt. Je kunt het helemaal filtreren en alles gaat automatisch.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Manieren om te ontspannen

|
Blog

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!