Waarom is slapen belangrijk voor je?

05/03/2021
|
104
slaap oordoppen

Slaap is erg belangrijk voor goed presteren, slaap je slechter dan kan dit zeker invloed hebben op je voeding en beweging. Door de vermoeidheid zul je sneller grijpen naar ongezonde voeding, dit is vaak eten waar je zelf niet veel energie in hoeft te steken. Daarnaast zul je ook vaker niet gaan sporten, doordat je een vermoeiend gevoel hebt. Door minder slapen heb je gedurende dag ook minder goede focus op je werk. Het is zelfs bewezen dat je korter leeft indien je te weinig slaapt.

Voldoende rust en ontspanning

Ontspanning wordt gezien als het tot rust komen van je lichaam en geest. Iedereen kan dit anders invullen, dit is namelijk zeer persoonlijk. Dit kan bijvoorbeeld door het lezen van een boek, yoga, wandelen, zwemen etc. Voldoende ontspanning en rust is juist belangrijk tijdens drukke en hectische tijden. Door af en toe rust te nemen kan het lichaam herstellen van dagelijkse inspanningen. Voldoende rust draagt indirect bij aan een goede voorbereiding op de nachtrust. Bovendien is het belangrijk dat je minstens 1 uur voor het slapengaan geen gebruik meer maakt van elektrische apparaten. Elektrische apparaten geven vaak blauw licht af, dit heeft effect op je biologische klok. Door een structureel slaaptekort kunnen mensen zich uiteindelijk slechter concentreren, presenteren en vaak geïrriteerd overkomen.

Gerelateerd nieuws  Hoe vaak moet ik met mijn hond naar de dierenarts?

Een betere nachtrust door middel van een slaap oordoppen

Een betere nachtrust heeft diverse factoren. Het is vrij moeilijk om je lichaam en geest te stimuleren om beter te slapen, je hebt zelf hier vaak geen controle over. Echter kun je wel een aantal stappen ondernemen om bij te dragen aan een betere slaaproutine. Ten eerste, zorg voor een comfortabel bed dat goed bij jouw slaapgewoonte past, daarnaast zijn er genoeg slaapaccessoires die kunnen bijdrage aan een betere nachtrust zoals een verzwaringsdeken of een slaap oordoppen. Gebruik geen apparaten die voorzien zijn van blauw licht. Ten tweede hou je aan vaste slaaptijden, zoek consistentie in tijden. Sta daarom ook altijd op dezelfde tijden op, dit zal uiteindelijk bijdrage aan een goed ritme. Probeer zeker ook 1 uur voordat je gaat slapen iets te doen aan ontspanning luisteren van rustige muziek, mediteren, yoga of het lezen van een boek.

Meer in deze categorie

Huel review: een uitgebreide analyse

|
Eten, Health

Motivaties om meer te gaan sporten

|
Health, Lifestyle

5 manieren om te ontspannen

|
Health

5 Schoonmaaktips voor studenten

|
Health, Student
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!