Verruil die auto voor een motor

27/08/2021
|
65
Motorrijschool Eindhoven

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Ga dan voor je motorrijbewijs. Iedereen kan motor leren rijden, al vinden veel mensen de gedachte dat ze motor moeten rijden op de snelweg doodeng. Het is altijd aan te raden om eerst een proefles te nemen, zodat je weet waar je aan begint. Motorrijschool Eindhoven bijvoorbeeld, biedt proeflessen aan om te kijken of motor rijden iets voor jou is.

Oefening baart kunst

Scheuren op een motor ziet er volgens veel mensen spectaculair uit, echter valt dit mee. Motorrijden is gericht op ontspanning en dan met name het nemen van bochten. Hierbij is het essentieel dat je ver vooruit kijkt en dus leert te anticiperen. Bovendien is de manier waarop je bochten neemt, bepalend voor je zuinigheid. Uiteindelijk ontwikkelt iedereen zijn eigen rijstijl.

Het begin

Er zijn een aantal zaken waar beginnende motorrijders best wat moeite mee hebben. Zo zorgt het goed en snel opzetten van de helm voor flink wat geklungel. Hou je schedel vooral intact en zorg dat je helm niet te ver naar achter of naar voren zit. Zorg er verder voor dat de sluiting strak zit. Wat veel beginners ook graag doen, is aan de verkeerde kant opstappen. Dit is niet erg prettig of handig aangezien je makkelijk je evenwicht kunt verliezen. Stap dus op aan de kant van je standaard. Vloeiend wegrijden is ook een kunst. Zorg er eerst voor dat je goed overweg kunt met je koppelingshendel, zodat je jezelf niet van je motor af gooit. Ook het schakelen op een motor vereist flink veel oefening. Hier zullen veel beginnelingen zeker moeite mee hebben. De beginnersfout die toch wel het meest voor komt, is het vergeten van het knipperlicht. Bij een auto gaat het knipperlicht namelijk vanzelf uit na het nemen van een afslag. Dit zul je zelf moeten doen als je op de motor zit.

Gerelateerd nieuws  Hoe bereid ik me voor op mijn auto theorie-examen?

Vergelijk en kies

Er zijn ongelooflijk veel motorrijscholen die elk weer net iets anders aanbieden. Laat je vooral leiden door je gevoel en bekijk en vergelijk scholen met elkaar. Motorrijschool Eindhoven en vele andere motorrijscholen werken met pakketten én losse lessen. Ook kun je altijd een proefles inplannen. Iedereen kan leren motorrijden. Laat je auto dus staan en kies voor de motor!

Meer in deze categorie

Milieutrends in het verkeer

|
Auto, Rijschool

Waarom moet ik motorrijles nemen?

|
Rijschool, Student

Wat voor verschillende soorten bromfietsen zijn er?

|
Rijschool

Oefenen voor de theorie van je auto

|
Auto, Rijschool
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!