Tips voor als je net je rijbewijs hebt

06/09/2021
|
54
drivingschool leiderdorp

Je hebt je rijbewijs gehaald, je mag nu eindelijk zelf de weg op! Dit is erg fijn, maar velen kunnen dit ook erg spannend of eng vinden. Je kunt je rijbewijs snel halen bij drivingschool Leiderdorp. Je hebt vanaf nu niemand meer naast je zitten, die mee op let met jou en die kan ingrijpen wanneer het nodig is. Hier geven wij enkele tips om zo snel mogelijk met een zelfverzekerd gevoel achter het stuur te kruipen.

drivingschool leiderdorp

Wie neem je mee?

Bepaal eerst of je iemand naast je wilt hebben wanneer je voor het eerst zelf gaat rijden. Zo zal het de eerste keer even wennen zijn aan de auto, je bent natuurlijk gewend aan de auto van de rijschool, maar een hoop auto’s zullen anders aanvoelen. Dit zorgt ervoor dat een aantal toch gespannen zullen zijn. Daarom kun je er voor kiezen om iemand mee te nemen. De een vind dit fijn, wanneer er een beetje wordt opgelet en er nog enkele aanwijzingen worden gegeven. Terwijl de ander juist zenuwachtig zou worden wanneer er de hele tijd wordt meegekeken.

Blijf regelmatig rijden

Om er voor te zorgen dat je steeds zekerder rijdt in de auto, zul je regelmatig moeten blijven rijden. Zo wen je aan de auto en het verkeer om je heen. Daarom is het van belang dat je steeds een stukje blijft rijden. Wanneer je niet de beschikking hebt tot een auto, kun je vragen om te mogen rijden in de auto van je ouders, vrienden of familie als jullie ergens naar toe gaan. Zij zullen het af en toe wel fijn vinden als zij lekker kunnen uitrusten op de passagiersstoel. Nog een ander voordeel: je hebt meteen iemand die met jou meekijkt. Dit kan aan het begin nog fijn zijn voor sommigen.

Gerelateerd nieuws  Driving lessons in Heerlen, voorbereiding op het examen

Raak niet in paniek

Het is ook belangrijk om rustig te blijven wanneer iets niet lukt. Altijd kan het een keer voorkomen dat de motor uitslaat voor het stoplicht of dat het niet in een keer lukt om recht te parkeren. Het is dan belangrijk rustig te blijven.

Daarnaast is het ook van belang om op je eigen tempo te rijden en je niet op te laten jagen door een andere bestuurder. Raak daarom niet in paniek, wanneer er iemand te hard achter jou rijd. Blijf gewoon rustig rijden en houd de maximumsnelheid aan.

Meer in deze categorie

Milieutrends in het verkeer

|
Auto, Rijschool

Waarom moet ik motorrijles nemen?

|
Rijschool, Student

Wat voor verschillende soorten bromfietsen zijn er?

|
Rijschool

Oefenen voor de theorie van je auto

|
Auto, Rijschool
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!