Ontharen met laseren of harsen?

13/07/2022
|
76
harsen of laseren

Zowel mannen als vrouwen zijn niet altijd even blij met hun eigen haargroei. We leven helaas in een wereld waar haar, wat een natuurlijk proces is, gezien wordt als smerig en onhygiënisch. Het scheren voor de vrouw was niet altijd de standaard. Dit is begonnen met een marketing strategie, die zich later heeft weten te ontwikkelen in de norm dat vrouwen gladde benen, oksels en bikinilijn moeten hebben. Bij mannen gaat hierbij vaker de voorkeur naar het scheren van de borst en rug. Door deze reden zijn er meerdere mogelijkheden om van je haar af te komen. Dit zijn namelijk scheren, harsen en laseren. Scheren is natuurlijk de meest voor de hand liggende optie en is over het algemeen ook het meest populair. Echter blijven bij scheren de haren niet op lange termijn weg, dat is bij harsen en laseren wel het geval. Benieuwd naar de belangrijkste verschillen tussen harsen en laseren? Lees dan verder.

Harsen

Dit is ook een bekende vorm van ontharen. Bij harsen (of waxen) worden de haren eigenlijk letterlijk eruit getrokken. Dit wordt als een relatief pijnlijk proces beschreven. Harsen is voornamelijk pijnlijk bij de eerste 2 of 3 keer. Dit komt omdat je haren dan nog stevig zijn. Hoe vaker je harst hoe zachter de haren worden, waardoor het harsen dus ook meteen wat minder pijnlijk wordt. Bij harsen blijven de haren ongeveer 2 tot 6 weken weg. De tijd van het wegblijven van de haren is genetisch bepaald. Daarbij groeien je haren ook sneller bij veel zon. Het zou dus zomaar kunnen dat je haren langer wegblijven, maar kijk er niet van op wanneer je haren relatief snel terug groeien. Hoe vaker je ook harst, hoe langer de haren over het algemeen weg blijven.

Gerelateerd nieuws  Sexy lingerie is het perfecte cadeau

Laseren

Door middel van laseren blijven je haren, als het goed gedaan wordt, voor altijd weg. Laseren is in de meeste gevallen helemaal pijnloos. Bij deze ontharing methode worden eigenlijk je haarzakjes vernietigd. Laseren klinkt voor veel vrouwen dan ook al de ultieme oplossing. Laseren is in veel gevallen wel iets prijziger, waardoor dit niet meteen de eerste optie is. Daarbij moet je je eigenlijk wel afvragen of je voor altijd van je haren af wil op je benen, oksels, bikinilijn, rug of borst. Op zoek naar nog meer informatie rondom het laten weg laseren van je haren kan je altijd nog terecht bij Laserkliniek Sittard.

Meer in deze categorie

Hoe kom je aan meer TikTok volgers?

|
Ontspanning, Style

Sexy lingerie is het perfecte cadeau

|
Blog, Style
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!