Linkbuilding zelf doen, niet doen of uitbesteden? 

06/11/2021
|
73
kwalitatieve-leads

Wat vroeger nog appeltje eitje was, is dat nu allang niet meer. Digitale marketing steekt steeds slimmer in elkaar. Aan de ene kant lijkt het soms of iedereen nu alles zelf kan, toch zijn er nog genoeg haken en ogen. Online marketing wordt steeds beter geoptimaliseerd. Zo is ook linkbuilding iets wat je soms beter kunt uitbesteden. 

Hoe belangrijk zijn kwalitatieve leads? 

Kwalitatieve links zijn belangrijk als grote aantallen met relevante bezoekers van belang zijn. Weet jij zeker dat je jouw klanten prima uit jouw offline netwerk en via wat social media binnenhaalt? Dan is het wellicht niet van levensbelang voor jouw bedrijf. Als online een steeds belangrijkere plek in gaat nemen dan zijn kwalitatieve leads natuurlijk ook van belang. 

leads kwalitatieve

Heb je een groot bedrijf met grote marketingafdeling, dan kun je het nog wel eens zelf oppakken. Je kunt misschien ook samenwerken met bureaus die gespecialiseerd zijn in linkbuilding. Heb je een klein bedrijf en is de expertise qua linkbuilding niet zo groot? Dan is uitbesteden vaak een goede keuze. Mits je daar het budget natuurlijk voor wil vrijmaken. 

Ook als alles eigenlijk prima loopt, kan linkbuilding interessant zijn voor jouw bedrijf. Het kan namelijk zijn dat je hier een enorme kans op meer omzet en meer winst laat liggen. Linkbuilding kan vaak als onderdeel van een gedegen marketingstrategie zorgen voor mooie resultaten! 

Gerelateerd nieuws  Het wondermiddel voor je haren

Grootte van jouw bedrijf 

Waarom is de grootte van jouw bedrijf van belang? Als je een groot bedrijf hebt met de juiste expertise in huis, kun je ook nog websites laten maken die je voor linkbuilding gebruikt. Als jij dat niet hebt, is het fijn dat anderen dat voor jou doen. Ook een mix is soms mogelijk. Dan schrijf je artikelen die je op een website van een linkbuilding bureau laat zetten. In deze artikelen zit dan een link naar jouw website. Op deze manier heb je, als je goede artikelen kunt schrijven, ook kwalitatieve leads 

Conclusie? Heb je er geen verstand van en heb je een klein bedrijf? Besteed het dan geheel of gedeeltelijk uit. Bekijk dan wat meer oplevert: zelf artikelen aanleveren of artikelen door een bureau laten schrijven. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Heb je een groot bedrijf met ook voldoende kennis in huis van linkbuilding, dan is zelf doen natuurlijk vaak de beste optie.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Manieren om te ontspannen

|
Blog

Het productieproces van Vodka

|
Blog, Eten

Bescherm je merkimago tegen ongedierte

|
Bedrijfsleven, Financieel
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!