Is veganistisch eten gezond?

13/07/2021
|
144
vegan recepten
Steeds vaker zien we dat mensen zich bewust zijn van de voordelen van vegan eten. In de winkels zien we dan ook steeds vaker een vegan keurmerk op bepaalde producten en verschijnen er tevens ook steeds meer vegan producten in de supermarkt. Planten zitten vol met vezels, gezonde koolhydraten zoals vetten, vitaminen en mineralen. Veganistisch eten heeft zo zijn voordelen en is dan ook zeker gezond voor u. Bovendien zijn er tegenwoordig enorm veel vegan recepten te vinden. Zo zijn er vegan pannenkoeken, maar ook vegan cheesecake. Bent u benieuwd wat veganistisch eten zo gezond maakt? Lees dan gerust verder!

Gezonde vetten

Door meer vegan te eten zult u vaak gezonder uit zijn dan een dierlijk alternatief. Plantaardige vetten zijn erg vaak onverzadigd. Onverzadigde vetten zijn beter voor uw hart en bloedvaten. Daarnaast houd het uw cholesterol gehalte laag. Deze onverzadigde vetten vind u voornamelijk in plantaardige oliën. Denk bij deze oliën aan lijnzaad, zonnebloem en olijf olie. Bovendien zitten er ook meer onverzadigde vetten in noten en avocado. In tegenstelling tot dierlijke producten maken deze vetten het verschil in hoe gezond dit is. Vetten in dierlijke producten verhogen meestal uw cholesterol. Een te hoog cholesterolgehalte verhoogt de kans op hartziekten en diabetes.
Gerelateerd nieuws  Excel ervaring is een pré

Meer groentes en fruit

Mensen die vegan zijn eten over het algemeen meer groente en fruit dan de normale Nederlander. Dit is erg goed aangezien de gemiddelde Nederlander de dagelijkse hoeveelheid groente niet eens haalt. De dagelijkse hoeveelheid is 250gr groenten per dag. Groentes en fruit zijn enorm gezond door de hoeveelheid vezels, vitamines en mineralen deze bevatten. Als u 400gr groente en fruit consumeert zal dit uw levensverwachting ook verhogen. Daarnaast geeft een plantaardig dieet u ook een verzadigd gevoel waardoor u minder snel honger hebt na uw maaltijd of tussendoortje. Bovendien zorgt veganistisch eten er ook voor dat u minder snoept dan vroeger. In veel snoep of snacks zitten namelijk dierlijke ingrediënten. Bovendien zit er enorm veel suiker in wat de grootste reden voor obesitas is. Deze bevatten veel verzadigde, dierlijke vetten en weinig vitamines. Dit betekent dat je als startende vegan over het algemeen minder ongezonde snacks tussendoor eet. Bovendien zijn er genoeg vegan recepten online te vinden denk hierbij aan vegan pannenkoeken of vegan chocolademousse.

Meer in deze categorie

Leuke ideeën voor personeelsuitjes

|
Bedrijfsleven, Blog

Hoe bereid je je voor op het geven van borstvoeding?

|
Blog

Hoe kleurkeuze consumentengedrag beïnvloedt

|
Blog

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!