In vijf stappen op weg naar een gezonde levensstijl

28/03/2022
|
588
elastische weerstandsband

Gezond leven kan lastig zijn. Misschien probeer je al een hele tijd af te vallen, maar val je telkens terug in je oude patroon. Dat is ook de reden waarom diëten vaak gepaard gaat met een jojo-effect. Mensen passen tijdelijk hun levensstijl aan, maar gaan door met hun oude levensstijl als ze zijn afgevallen. In deze blog geven we je vijf tips voor het aanpassen van je levensstijl.

Groenten

Over het algemeen hoort een volwassen persoon zo’n 250 gram aan groenten per dag te eten. Dit lijkt misschien weinig, maar is best wel veel. Veel voedingsdeskundigen raden zelfs 300 tot 400 gram groenten per dag aan. In groenten zitten ontzettend veel belangrijke voedingsstoffen en in verhouding maar weinig calorieën. Een win-winsituatie dus!

Fruit

Naast groenten is ook fruit heel belangrijk. Er wordt geadviseerd twee stuks fruit per dag te eten. Er is vaak discussie over de hoeveelheid suiker in fruit en of dit wel gezond is. Fruitsuikers zijn natuurlijke suikers en kun je prima eten. Sterker nog, je hebt iets van suiker nodig. Kunstmatige suikers kun je het beste zoveel mogelijk vermijden. Wil je een gerecht iets zoeter maken? Maak dan gebruik van agavesiroop of honing. Ook kokosbloesemsuiker is een gezonder alternatief voor ‘gewone’ suiker. Daarnaast bevat kokosbloesemsuiker meer voedingsstoffen.

Gerelateerd nieuws  Wat weet jij van suiker?

Eiwitten

Eiwitten zijn ontzettend belangrijk. Ook voor mensen die geen sportieve levensstijl hebben zijn eiwitten van belang. Een mens heeft gemiddeld 0,8 tot 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag nodig. Eiwitten zitten voornamelijk in dierlijke producten. Ben je veganist? Kijk dan eens goed na hoeveel eiwitten je binnenkrijgt. Mocht dit te weinig zijn kun je op zoek naar manieren om je eiwitten aan te vullen.

Beweging

Natuurlijk is ook beweging een onderdeel van een gezonde levensstijl. Probeer minimaal 10.000 stappen per dag te zetten. Dit is natuurlijk een richtlijn. Het is een mooi streven. Met een gemiddelde kantoorbaan haal je de 4000 stappen per dag niet. Probeer dit dan in ieder geval te verdubbelen om op deze manier meer beweging te krijgen.

Elastische weerstandsband

Met een elastische weerstandsband kun je makkelijk thuis je spieren trainen. Begin met oefeningen waar je alleen je lichaamsgewicht voor gebruikt. Later kun je de elastische weerstandsband gaan gebruiken in je workout. De elastische weerstandband vervangt gewichten en andere apparaten uit de sportschool. Daardoor is een elastische weerstandband perfect om thuis te gebruiken.

elastische weerstandsband

Meer in deze categorie

Budgetvriendelijke dagtrips met kinderen

|
Lifestyle

Zo verzorg je een herfst chrysant

|
Lifestyle, Wonen

Top 5 vakantiebestemmingen van dit moment

|
Lifestyle

Hoe zorg je voor een professionele make up look?

|
Lifestyle
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!