Alles over implantaten en de nazorg na een operatie

27/05/2022
|
48
implantaten rotterdam

Implantaten in het gebit worden ingezet wanneer je bijvoorbeeld een tand of een kies mist. Het vervangt de tandwortel door een kunstwortel die gemaakt is van titanium. Wanneer je ervoor kiest om een implantaat te laten plaatsen, zal voorgaand een onderzoek worden gedaan, waarbij de botkwaliteit- en kwantiteit van de kaak wordt beoordeeld. Omdat het plaatsen van een implantaat een kleine chirurgische ingreep is, kunnen implantaten in Rotterdam bijvoorbeeld al geplaatst worden door de tandarts zelf.

De behandeling

In de introductietekst hebben we al in het kort uitgelegd wat het proces is van het laten plaatsen van een implantaat. Om je informatie te geven over een implantatenoperatie leggen we in het kort uit wat dit inhoudt. Na een plaatselijke verdoving, wordt het implantaat in het kaakbot geplaatst, waarnaar het kaakbot zich in de daaropvolgende twee tot zes maanden hecht aan het kaakbot. De verdoving die wordt gezet is na twee tot vier uur uitgewerkt, waarbij napijn kan ontstaan. Dit kan geremd worden door een paracetamol. Nadat de implantaten in Rotterdam zijn geplaatst, is er sprake van een nabloeding of zwelling. Er zijn dan vaak blauwe plekken zichtbaar, maar deze verdwijnen na een halve week weer en deze zijn vaak na twee weken verdwenen.

Risico’s

Hoewel de kans op complicaties en mislukkingen minimaal is, wanneer voorafgaand goed tandheelkundig onderzoek is uitgevoerd, zijn er wel risico’s aan de behandeling. Het risico is namelijk, zoals ook bovenstaand genoemd, dat je tijdelijk ongemak overhoudt in de vorm van napijn. In enkele gevallen is het zo dat het implantaat niet vastgroeit met het kaakbot. De kans hierop is groter als je rookt. Als het implantaat niet vastgroeit, dan dient het te worden verwijderd.

Gerelateerd nieuws  Sporten in tijden van corona

Nazorg na een operatie

Implantaten in Rotterdam laten zetten kan in het begin erg pijn doen en daarom is het op het gebied van nazorg van belang om vooral rustig aan te doen. Je mag gewoon gaan werken na het laten plaatsen van een implantaat en je mag ook een rustige wandeling maken. Let er wel op dat je niet intensief gaat sporten, want dit zorgt voor een verhoogde bloeddruk en dus een grotere kans op een nabloeding.

Eten en drinken

Ook dien je in het begin voorzichtig te zijn met eten en drinken. Hierbij gaat het vooral over de temperatuur van het eten en drinken. Let dus, na het plaatsen van implantaten in Rotterdam, op met warme koffie en thee, maar ook met koude gerechten zoals ijs. Vermijd daarbij ook hard voedsel, omdat het implantaat en het tandvlees hierdoor te veel belast kunnen worden.

implantaten rotterdam

Meer in deze categorie

Huel review: een uitgebreide analyse

|
Eten, Health

Motivaties om meer te gaan sporten

|
Health, Lifestyle

5 manieren om te ontspannen

|
Health

5 Schoonmaaktips voor studenten

|
Health, Student
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!