Houd het koel

22/05/2020
|
57
adiabatische koeling

Ons land is niet te vergelijken met Spanje of Italië als het aan komt op temperatuur. Toch kan het in Nederland ook behoorlijk warm worden. Vooral de laatste jaren zie je steeds vaker dat er hittegolven voorkomen in ons land. Afgelopen zomer is het wel 38 graden geweest. Dit zijn temperaturen die je niet perse met Nederland zou koppelen, maar het gebeurd toch. Natuurlijk is een beetje zon fijn. Voor de rest van het jaar is het nogal koud hier dus wie klaagt er nu om? Nou, niet iedereen is een fan van deze hitte. Omdat wij geen extreme warmtes zijn gewend zijn de meeste huizen en gebouwen niet voorzien van goede aircosystemen. Dit zorgt ervoor dat fitnesscentra, horecagelegenheden en andere openbare plekken erg warm kunnen worden. Ook in huizen met meerdere verdiepingen kan het aardig benauwd worden.

adiabatische koeling

Tips tegen warmte

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen dat je het koel houd. Ten eerste zou je, en dit moet je eigenlijk altijd wel doen, genoeg drinken. En dan vooral water. Water zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft en niet uitdroogt. De volgende tip is het niet en wel openzetten van deuren. Tijdens de warme periodes zijn temperaturen van boven de 30 graden vrij normaal. Houdt overdag deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten. S’ avonds, als het koeler is, kun je deze weer openzetten.
Een andere manier om afgekoeld te blijven is het nemen van een koude douche. Je bent waarschijnlijk gewend om redelijk warm te douche. Probeer tijdens deze hitte juist het tegenovergestelde te doen

Gerelateerd nieuws  3D-printers veel gebruikt op medisch gebied

 

Koel houden van grote ruimtes

Jezelf koel houden is een ding, maar het koel houden van ruimtes is misschien lastiger. Ventilatoren hebben vaak geen zin meer en niet iedereen kan gebruik maken van een airco. Een adiabatische koeling kan de oplossing zijn voor jou. Deze mobiele koeler zuigt de warme lucht als het ware op, waarna het langs een koelmembraan wordt geleid. Op deze manier word warme lucht omgezet in koude, frisse lucht. Deze koelers zijn er op gemaakt om grote ruimtes als sportscholen, tenten, lokalen en kantoorruimtes koel te houden.

Meer in deze categorie

Hoe technologie wordt gebruikt om interactie met klanten te verbeteren?

|
Technology

Verduisterende raamdecoratie

|
Technology

Voordelen van een nieuwe website

|
Bedrijfsleven, Technology

Excel ervaring is een pré

|
Blog, Tech
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!