Hoe vaak moet ik met mijn hond naar de dierenarts?

22/07/2020
|
53
dierenarts Helmond

Gewoonlijk komen puppy’s bij hun nieuwe eigenaar als ze 7 of 8 weken oud zijn. We raden u aan om kort na aanschaf van een nieuwe pup een gezondheidscheck te laten uitvoeren. Meestal wordt de eerste gezondheidscontrole tegelijk met de tweede puppyvaccinatie uitgevoerd. In het eerste gesprek met de dierenarts zullen ze er alles aan doen om de eerste indruk van de dierenkliniek zo voortreffelijk te maken. Bij dierenarts Helmond vinden ze het erg belangrijk dat u zich er op uw gemak voelt. Dit geldt natuurlijk ook het hondje.

Als u een puppy heeft, gaat u twee keer naar de dierenarts voor een gezondheidscontrole en vaccinatie met een tussenpoos van 3 weken, dus op de leeftijd van 9 weken en 3 maanden. Bij de eerste gezondheidscheck wordt er veel aandacht besteed aan het lichamelijk onderzoek. De dierenarts let op aangeboren afwijkingen, onderzoekt het gebit en luistert naar hart en longen. Er is nog veel tijd om te kijken hoe vaak uw pup ontwormd is en wanneer hij weer ontwormd moet worden. De chip wordt gecontroleerd. Verder wordt ook de voeding besproken.

Gerelateerd nieuws  Eerste hulp bij vlekken

Heeft u een pup van 6 maanden oud? Dan is het tijd voor het jonge honden consult! Drie maanden na de derde puppyvaccinatie bellen wij uw puppy voor een puppycontrole.

Tussen de vierde en de zevende maand van het leven van de puppy hebben veel veranderingen plaatsgevonden, zowel in fysieke als in gedragsaspecten. Hij groeide snel, klemde zijn tanden op elkaar en ging de puberteit in.

Is uw hond tussen de 2 en 6 jaar oud?

Als uw hond tussen de 2 en 6 jaar oud is en er gezond en levendig uitziet, hoe vaak neemt u uw hond dan mee naar de dierenarts?

Uw hond is een jonge hinde, sterk, atletisch, snel en heeft een uitstekend uithoudingsvermogen. geweldig! We hopen het zo te zien en we helpen je graag om het zo te houden. Doordat wij als dierenarts Helmond vanuit een professionele invalshoek naar dieren kijken, kunnen wij u goed adviseren om uw hond in topconditie te houden en een optimale gezondheid te behouden. Uw hond is het zeker waard!

dierenarts Helmond

Meer in deze categorie

Slotenmaker technieken en vaardigheden

|
Diensten

Huel review: een uitgebreide analyse

|
Eten, Health

Het belang van goede boekhouding voor bedrijven

|
Algemeen, Bedrijfsleven

Een kleine verbouwing

|
Bedrijfsleven, Blog
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!