Hoe maak je een krachtige animatie video?

08/06/2021
|
65
animatie video maken

Een krachtige en goede reclame video maken is behoorlijk lastig. Want hoe hou je de aandacht van de kijker vast? Veel mensen kijken namelijk niet naar reclamefilmpjes en zappen op tv zelfs weg. Toch hebben de meeste bedrijven dit soort filmpjes nodig om hun product of dienst onder de aandacht te brengen. Een animatie video maken is hiervoor een goede oplossing. Mensen zijn namelijk meer geneigd om te blijven kijken naar een geanimeerde video dan naar een reclamevideo met echte beelden. Toch zul je er niet mee wegkomen om alleen een animatie video te maken zonder er verder over na te denken. Je zult een krachtig verhaal neer moeten zetten. Wij leggen je kort uit hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Denk buiten de kaders

Denk buiten de kaders, oftewel ‘think outside the box’ is erg belangrijk bij het maken van een animatie video. Welke dienst of product bied jij aan? Die vraag is nog niet zo moeilijk te beantwoorden, maar wel de vraag hoe je jouw product of dienst op een unieke manier onder de aandacht van de klant kan brengen. We nemen als voorbeeld even een boekhoudprogramma. Stel je jouw onderneming verkoopt dit soort programma’s. Hoe zou je dit aanpakken in een animatie video? Het is een redelijk saai onderwerp en bij een boekhoudprogramma denk je al vaak aan een stoffige kantoorruimte met mannen in pak. Ga je dit in een filmpje verwerken, dan zal je kijker waarschijnlijk niet lang blijven hangen. Toch is er een Amerikaans bedrijf geweest dat een fantastisch animatie filmpje heeft gemaakt over dit onderwerp. Bekijk op YouTube maar eens het filmpje van software bedrijf Intuit. De naam van het filmpje is ‘A Giant Story’. Het filmpje duurt maar liefst 4 minuten, maar toch weet het je iedere minuut vast te houden. Erg knap gemaakt én bedacht. Een goed voorbeeld van thinking outside the box.

Storytelling

Heb je het filmpje bekeken? Dan zie je een perfect voorbeeld van storytelling. Dit houdt in dat je een verhaal vertelt. Daar zijn een aantal regels voor. Even simpel gezegd moet het verhaal een goede volgorde hebben en herkenbaar zijn voor de kijker. Speel met je verhaal in op emoties of kies juist voor (toegankelijke) humor. Steek hier veel tijd in en probeer een aantal verhalen uit. Wees creatief en gebruik je fantasie. Je kan ook iemand inhuren om een sterk verhaal voor je te verzinnen als je hier zelf niet zo goed in bent.

Gerelateerd nieuws  Ruzie of conflict tussen werkgever en werknemer

Een animatie video maken

Je hebt inmiddels je originele verhaal en misschien zelfs een board gecreëerd met wat je wilt. Een animatie video maken is vrij lastig. Je kan het zelf doen, er zijn een aantal programma’s te vinden die je hiermee kunnen helpen. Je verhaal kan je laten zien op bijvoorbeeld Facebook of Instagram. Is je doel echter om de commercial op tv te laten zien, dan raden wij je echt aan een professioneel bedrijf hiervoor in te huren. Een animatie video laten maken door een deskundig bedrijf is veel beter dan zelf te gaan proberen. Zij kunnen je ook adviseren in het verhaal en het verloop van de reclame. Een animatie video is een effectief middel om je bedrijf onder te aandacht te brengen!

Meer in deze categorie

Slotenmaker technieken en vaardigheden

|
Diensten

Het belang van goede boekhouding voor bedrijven

|
Algemeen, Bedrijfsleven

Een kleine verbouwing

|
Bedrijfsleven, Blog

Eerste hulp bij vlekken

|
Diensten, Producten
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!