Ruzie of conflict tussen werkgever en werknemer

12/03/2020
|
48
Dé Arbeidsmediator

Vaak gebeurd het om de kleinste redenen of zag je het juist al van mijlen ver aankomen: een ruzie tussen je baas en een collega. Hopelijk maak je eenzelfde situatie nooit mee. Mocht het toch gebeuren, dan moet je weten dat het bij de ruzie niet ophoudt. Hetgeen daarna gebeurd zorgt juist voor de meeste problemen. Ontslag is vaak het gevolg. Een conflict of ruzie is extra vervelend als het op het werk gebeurd. Dit heeft met een aantal zaken te maken. Ten eerste houdt het veel mensen van het werk af. Niet alleen de werknemers die direct in het conflict betrokken zijn, maar ook collega’s die zich er mee gaan bemoeien en de collega’s die een ‘kijkje’ komen nemen. Natuurlijk mag er geen tijd verspilt worden aan iets onzinnigs als een conflict aangezien elk bedrijf weet: tijd is geld.

 

Dé Arbeidsmediator

Laat je als werkgever niet leiden door emotie

Helaas is het conflict niet zo snel vergeten, zeker niet als het gaat om een conflict tussen werknemer en werkgever. Hier komt vaak extra emotie bij los. Hierdoor kan het lijken dat ontslag de enige uitweg is. Toch hoeft dit niet het einde van het dienstverband te zijn en brengt bovendien een hoop gedoe met zich mee. Wordt er iemand ontslagen op basis van een ruzie of conflict, dan komt het vaak tot een rechtszaak. Er moet tenslotte bepaald worden of het ontslag terecht is. Bij een ontslag hoort ook een vergoeding. Hoe hoog deze vergoeding precies moet zijn, dat wordt door de rechter bepaald. Zoals je merkt schieten beide partijen hier niets mee op. De werkgever moet op zoek naar nieuw personeel, terwijl de werknemer een nieuwe baan moet vinden.

Gerelateerd nieuws  5 manieren voor het genereren van gratis publiciteit

Specialisten in het oplossen van arbeidsconflicten

Het is verstandig om een arbeidsmediator in te schakelen wanneer een soortgelijke gebeurtenis plaatsvindt. De markt waarin zij actief zijn is vrij niche. De Arbeidsmediator helpt je graag verder om deze conflicten goedhartig op te lossen. Dé Arbeidsmediator is gevestigd in Zwolle en voert al jaren uitstekend werk uit om landelijke arbeidsconflicten zo goed mogelijk op te lossen. Voorkom onnodige problemen door met de best mogelijke partij in zee te gaan.

Meer in deze categorie

Slotenmaker technieken en vaardigheden

|
Diensten

Het belang van goede boekhouding voor bedrijven

|
Algemeen, Bedrijfsleven

Een kleine verbouwing

|
Bedrijfsleven, Blog

Eerste hulp bij vlekken

|
Diensten, Producten
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!