Hoe gezond is citroen?

07/10/2021
|
129
citroensap gezond

Als je een citroen eet zonder schil, dan bevat dit zo’n 53 mg vitamine C. Echter de meeste mensen zullen in verhouding met andere vruchten, niet veel citroen eten. De meeste mensen zullen geen hele citroen eten, hierdoor blijft de vitamine inname dus beperkt. Toch is het goed om te weten dat citroenen veel vitamines en mineralen bevatten, die erg goed zijn voor je gezondheid. In dit artikel lees je alle voordelen van het eten van een citroen.

Citroenen zijn goed tegen bacteriën en virussen

Erg handig! Citroenen helpen je om meer weerstand op te bouwen, om zo je immuunsysteem te verbeteren. Dit komt door de hoge hoeveelheid vitamine C, die de citroen bevat. De vitamine C uit een citroen wordt makkelijk opgenomen door je lichaam door de fytonutriënten die ze bevatten.

Citroenen bevorderen de spijsvertering en vetverbranding

Regelmatig water met verse citroensap drinken kan helpen wanneer je wilt afvallen. Je hoeft hier echter geen wonderen van te verwachten, toch is citroensap gezond voor je. Het zorgt namelijk voor een betere spijsvertering. Aanbevolen wordt om een uur voor en een uur na de maaltijd een glas water met citroensap te drinken. Water is sowieso gezond voor je als je wilt afvallen, maar in combinatie met citroen is dit nog effectiever.

Citroenen geven energie

Als je minder koffie wilt drinken, kun je de dag starten met water met citroen erin. Hierdoor zul je veel energie krijgen en heb je je kopje koffie niet meer nodig. Ook ’s middags kan een schijfje citroen in je water wonderen doen, wanneer je wat extra energie nodig hebt.

Gerelateerd nieuws  Motivaties om meer te gaan sporten

Citroenen bevatten veel antioxidanten

Citroenen bevatten veel antioxidanten. Deze zorgen ervoor dat vrije radicalen weg blijven uit je lichaam. Dit zijn agressieve stoffen die schade kunnen aanbrengen aan cellen en weefsels. Antioxidanten voorkomen deze beschadigingen en kan mogelijk voorkomen dat je op de lange termijn ziekten als kanker of hart- en vaatziekten oploopt.

Citroenen zijn ontstekingsremmers

Als je veel last hebt van ontstekingen van gewrichten, dan kunnen citroenen je helpen. Het eten van een citroen of het drinken van citroensap kan ervoor zorgen dat je je weer wat beter zult gaan voelen.

Citroen helpt tegen bloedarmoede

In citroenen zit veel vitamine C, dit zorgt ervoor dat je lichaam ijzer makkelijker opneemt. Dus wanneer je ijzer tekort hebt of bloedarmoede, dan kun je ter ondersteuning een glas water met citroensap drinken. Zo zorg je dat je lichaam het ijzer beter opneemt, hierdoor wordt de bloedarmoede minder.

Pas ook op voor citroen!

Schijfjes citroen of het drinken van citroensap kan schadelijk zijn voor je gebit. Het citroenzuur kan het glazuur op je tanden aantasten. Daarom kun je water met citroen het beste drinken met een rietje, hiermee voorkom je dat een deel van het van het sap tegen je tanden aan komt.

Ook kunnen citroenen zorgen voor lever schade. Wanneer je te veel citroenen eet, kan je lever moeite hebben om het zuur af te breken. Hierdoor kan je lever schade oplopen.

Meer in deze categorie

Huel review: een uitgebreide analyse

|
Eten, Health

Motivaties om meer te gaan sporten

|
Health, Lifestyle

5 manieren om te ontspannen

|
Health

5 Schoonmaaktips voor studenten

|
Health, Student
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!