Hoe bereid ik me voor op mijn auto theorie-examen?

01/09/2021
|
142
auto theorie leren

Tip 1: zorg dat je de theorie goed kent

Het auto-theorie examen is voor een aantal heel erg lastig. Dit blijkt ook uit cijfers van het CBR, namelijk de helft slaagt de eerste keer voor zijn of haar theorie-examen. Bereid je daarom goed voor. Daarom altijd tijdig beginnen met de auto theorie leren. Nadat je dit denkt goed gedaan te hebben, kun je testen wat je wel of niet goed kunt. Dit kan doormiddel van oefenexamens die je online kunt maken.

auto theorie leren

Tip 2: leer gespreid

Door op tijd te beginnen met het leren van de theorie, kun je de leerstof verdelen over meerdere dagen of eventueel weken. Zo kun je beter iedere dag een uurtje leren, dan bijvoorbeeld een hele dag. Uit onderzoek blijkt dat mensen makkelijker feiten onthouden als deze aangeleerd worden over een langere periode dan dat deze er op het laatste moment worden ingestampt.

Tip 3: maak een samenvatting van de stof

Maak tijdens het leren van de theorie een samenvatting van de belangrijkste dingen, die jij moeilijk denkt te vinden. Het is namelijk een actieve vorm van leren, omdat je de samenvatting zelf maakt, onthoud je de dingen beter. Door het maken van een samenvatting is voor jou duidelijk wat jij allemaal al kent of niet.

Gerelateerd nieuws  Rijschool Oirschot leert jou autorijden

Tip 4: herhaal de geleerde theorie meerdere keren

Wanneer je de theorie goed hebt geleerd, is het van belang dat je de stof nog meerdere malen te herhalen, zodat deze beter worden opgeslagen. Ook daarom is het slim om op tijd te beginnen met het leren voor jouw theorie-examen. Zo heb je nog voldoende tijd om de stof dus meerdere malen te herhalen.

Tip 5: leer van de gemaakte fouten

Nadat je een paar keer een oefenexamen hebt gemaakt weet je wat er goed of fout gaat. Zo kun je de dingen die fout zijn gegaan nog eens extra oefenen. Zodat je deze stof uiteindelijk ook nog goed bezit.

Meer in deze categorie

Milieutrends in het verkeer

|
Auto, Rijschool

Waarom moet ik motorrijles nemen?

|
Rijschool, Student

Wat voor verschillende soorten bromfietsen zijn er?

|
Rijschool

Oefenen voor de theorie van je auto

|
Auto, Rijschool
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!