Het scoren van zeldzame Funko Pops

13/09/2020
|
83
Funko

Funko Pops zijn er in allerlei soorten. Van grote tot kleine en van iedere serie, film en game die je je maar kunt bedenken. De meeste Funko Pops kun je makkelijk verkrijgen in de winkel. Zo bieden verschillende winkels in Nederland al Funko Pops aan maar meestal is het aanbied hier niet al te groot. Als je een groter aanbod wilt dan moet je al op internet gaan kijken. Ze worden gelukkig goed verpakt in bubblewrap dus je hoeft geen deuken te verachten in de doos. Veel webwinkels bieden dan al een bredere collectie aan. Maar als je echt een zeldzame funko pop wilt dan begint het speuren pas echt.

Verschillende Funko Pops

Er zijn verschillende soorten versies in Funko Pops. Meestal verschillen ze hierdoor ook in waarde. De meest voorkomende Funko Pops zijn normale. Deze Funko Pops wordt op grote schaal geproduceerd en zijn eigenlijk altijd te verkrijgen. Een Chase funko pop is een variatie op een gewone funko pop. Ze zien er net iets anders uit dan hun normale versie en hebben op de voorkant van de doos een chase sticker. Soms heb je maar 1 op de 72 kans om een chase pop te krijgen. Door Funko worden ze namelijk geleverd tussen de normale Funko Pops aan retailers. Retailers verkopen ze dan jammer genoeg voor een hogere prijs. Gelukkig wel altijd goed verpakt in bubblewrap. Verder zijn er nog verschillen in materiaal zo heb je doorzichtige, metallic, chrome. Bloody, flocked en glow in the dark. Hoewel verschillend soorten materiaal niet per se duurder zijn, zijn ze wel meer gewild bij verzamelaars.

Gerelateerd nieuws  Hoe voel je je beter in kleding?

Zeldzame Funko Pops

De vorige genoemde Funko Pops zijn in trek bij verzamelaars maar zijn niet altijd zeldzaam. Dit komt omdat deze Funko Pops meestal gewoon geproduceerd blijven worden. Je gaat pas over zeldzame Funko Pops spreken wanneer ze niet meer geproduceerd worden, ook wel vaulted genoemd. Je kan je natuurlijk voorstellen dat wanneer iets niet meer gemaakt wordt de waarde enorm stijgt. In sommige gevallen besluit funko daarom na een aantal jaar weer een nieuwe versie van de vaulted versie te maken. vaak is dit dan wel met een andere kleur op de doos. Andere zeldzame Funko Pops zijn exclusive versies. Soms krijgen winkels of beurzen een exclusive funko om te verkopen. Deze zijn dan alleen te koop bij één winkel of beurs. Ze zijn dan voor korte tijd beschikbaar. Denk bijvoorbeeld maar aan beurzen zoals Comic Con in San Diego of winkels in Amerika zoals target.

Meer in deze categorie

Een momentsleutel, wat is het eigenlijk?

|
Producten, Webshop

Een nieuwe website

|
Webshop

Klantcontacten opbouwen

|
Branding, Diensten

Welk opblaasbaar zwembad heb ik nodig

|
Webshop
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!