Eenvoudiger en bewuster leven

02/11/2021
|
75
Zelfvoorzienend leven

Je eigen producten, spullen, voedsel en energie creëren. Iets wat best wel heftig klinkt voor een hoop mensen. Toch is het iets wat steeds meer mensen prefereren. Het is immers best een flinke uitdaging, daar wij hier gewend zijn alles maar te kunnen kopen. Het klinkt allemaal best raar als je je beseft hoe luxe het is om in een welvarend land te leven. Eigenlijk is dat helemaal niet vanzelfsprekend. Zelf kunnen voorzien in bijvoorbeeld voedsel en producten is een vorm van onafhankelijkheid en vrijheid die men niet of nauwelijks meer kent. Het is echter niet de meest eenvoudige keuze.

Terug naar de basis

In veel landen en culturen is men gewend zeer eenvoudig en basaal te leven. Zij hebben geen keus en voor hen is het pure noodzaak om zelf te kunnen voorzien in bijvoorbeeld voedsel. Zelfvoorzienend leven brengt een hoop voordelen met zich mee. Het is dus absoluut de moeite waard om je hierin te verdiepen. Het bakken van brood of het maken van een jam is een goed voorbeeld. Of wat dacht je van kleding breien, warmte creëren door het stoken van hout, meubels maken, het verwerken van afval door te recyclen en te composteren en nog veel meer voorbeelden van zelfvoorzienend leven? De lijst gaat maar door. Een hele hoop producten kunnen namelijk door de mens zelf gemaakt worden. Wellicht heeft niet iedereen dezelfde toegankelijkheid als het gaat om zelfvoorzienend leven, maar besparen is altijd een goed idee. Begin daarom met de producten die voor jou belangrijk zijn, die je (deels) zelf zou kunnen maken en waar je van kunt leren. Het zal steeds meer een (leuke) uitdaging worden om in je levensbehoeftes te kunnen voorzien.

Gerelateerd nieuws  Zwembaden zijn er in veel verschillende varianten

Drijfveren van mensen die een eenvoudige levensstijl hanteren

De motivatie van mensen die zelf producten en voedsel creëren is behoorlijk uiteenlopend. Voor veel mensen gaat het om een bepaald proces waarbij je je bewust wordt van hetgeen wat je om je heen hebt. Deze mensen focussen zich voornamelijk op de vraag waar hun eten vandaan komt en hoe producten geproduceerd worden bijvoorbeeld. Tevens willen ze dat alles op een ‘groene, natuurlijke’ manier gemaakt wordt. Zij nemen niets voor lief en leven heel erg in het nu. Dit is een mooie drijfveer, maar helaas niet erg reëel voor de meeste mensen. Het is moeilijk overleven in een op geldbeluste maatschappij, waarbij je in hokjes geduwd wordt en waar eenieder meer bezig is met zijn of haar eigenbelang.

Zelfvoorzienend leven

 

Meer in deze categorie

Huel review: een uitgebreide analyse

|
Eten, Health

Motivaties om meer te gaan sporten

|
Health, Lifestyle

5 manieren om te ontspannen

|
Health

Eerste hulp bij vlekken

|
Diensten, Producten
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!