Een wondermiddel tegen het Coronavirus?

14/07/2021
|
75
ivermectine

Relatief goedkoop, veilig en het zou een ernstig ziektebeloop van het Coronavirus voorkomen. We hebben het hier over ivermectine. Toch meldt een internist-infectioloog van het Amsterdam UMC dat dit middel nog niet goed genoeg is onderzocht voor groot gebruik. Ook al is de wens dat het helpt zeer groot, net zoals bij het middel hydrochloroquine. Dat middel bleek echter niet effectief.

Wat is ivermectine?

Het middel bestaat al sinds 1987 en wordt momenteel voorgeschreven bij behandeling van schurft of worminfecties. Maar nu wordt ook beweerd dat het anti parasitaire middel ook kan voorkomen dat mensen met het Coronavirus ernstig ziek worden. Een dergelijke behandeling zou slechts een tot vijf dagen duren en kost 130 euro of minder. Via sociale media is nu de hoop aangewakkerd dat ivermectine ook werkt tegen het Coronavirus. Deze hoop is onder andere ontstaan door een pleidooi van de Amerikaanse arts-onderzoeker Pierre Kory.

Druk op de ziekenhuizen

Het zou geweldig zijn als dit middel werkt om mensen uit de ziekenhuizen te houden. Zodoende kan de druk op deze ziekenhuizen worden verlicht. Tot vandaag de dag is er namelijk nog steeds geen geneesmiddel dat voorkomt dat lichte Corona klachten overgaan naar ernstige klachten. Of ivermectine ook echt werkt, is echter nog niet duidelijk. Tijdens onderzoek heeft het vermenigvuldiging van het virus weliswaar tegengehouden, maar hier was wel een veel grotere dosering voor nodig. Om deze reden is ook nog niet vastgesteld of het middel ook echt effect heeft bij Coronapatiënten.

Gerelateerd nieuws  Met deze tips krijg jij je huid onder controle

Het Trump effect

De aandacht die is ontstaan voor het middel, doet specialisten denken aan de aandacht omtrent hydroxychloroquine. Dit ontstekingsremmende en bacteriedodende middel werd niet alleen door sommige artsen, maar met name door de Amerikaanse president Donald Trump aangeprezen als hét geneesmiddel bij besmetting met het Coronavirus. Zij baseerden zich echter op kleinschalige en met mankementen bezaaide onderzoeken. Want bij beter onderzoek kwam aan het licht dat dit model zeker niet effectief was tegen het Coronavirus.

Alhoewel de wens begrijpelijk groot is dat een dergelijk middel ook echt werkt. Wordt het niet aangeraden om het daadwerkelijk voor te schrijven. In ieder geval niet tot onomstotelijk is bewezen dat het echt de gewenste werking heeft.

Meer in deze categorie

Huel review: een uitgebreide analyse

|
Eten, Health

Motivaties om meer te gaan sporten

|
Health, Lifestyle

5 manieren om te ontspannen

|
Health

5 Schoonmaaktips voor studenten

|
Health, Student
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!