Een slechte nachtrust

30/11/2020
|
144
verzwaringsdeken

We hebben allemaal wel eens last van een slechte nachtrust. Hierdoor ben je de volgende dag niet goed uitgerust en voel je jezelf slaperig. Sommige mensen slapen bijna elke nacht slecht. Voor de ene persoon duurt het lang om in slaap te vallen, iemand anders wordt weer heel vaak wakker in de nacht en heel af en toe lukt het mensen helemaal niet om te slapen. Deze vormen van slechte nachtrust kunnen meerdere oorzaken hebben. We zullen een paar oorzaken in het kort bespreken.

Oorzaken

  • Stress is een belangrijke factor voor veel lichamelijke klachten. Met kopzorgen proberen te slapen is lastig. Probeer daarom afleiding te zoeken voor de sleur waarin je zit. Mediteren en sporten zijn goede middelen om het stressniveau te verminderen en kalm in je hoofd te worden.
  • Veel mensen gebruiken ook hun telefoon vlak voor het slapen gaan. Het is niet verstandig om een uur voor het slapen gaan nog op een beeldscherm te kijken. Het brein denkt namelijk dat het tijd is om op te staan wanneer er licht wordt gedetecteerd. Zorg daarom voor een donkere slaapomgeving.
  • Eten vlak voor het slapen gaan kan de kwaliteit van je slaap beïnvloeden. Drink ’s avonds ook geen zuivel meer, dit is slecht voor je slaap. Zorg er wel voor dat je niet met een lege maag gaat slapen, dit maakt slapen ook lastig.
  • Cafeïne stimuleert je hartslag, zenuwstelsel en ademhaling. Vermijdt dranken met cafeïne een paar uur voor het slapen gaan.
  • Alcohol kan het makkelijker maken om meteen in slaap te vallen, echter is dit slecht voor de kwaliteit van je slaap. Zo slaap je vaak te kort of onrustig.
  • Een slecht ritme. Zorg ervoor dat je elke dag van de week ongeveer op hetzelfde tijdstip naar bed gaat en opstaat.
Gerelateerd nieuws  Waar moet je allemaal aandenken als je op vakantie gaat

Een verzwaringsdeken als hulpmiddel

Een verzwaringsdeken is bedoelt om extra druk op je lichaam uit te laten oefenen tijdens het slapen gaan. Doordat het deken verzwaard is, vormt deze zich om je lichaam heen en voert het een subtiele druk uit. Dit wordt ook wel ‘’Deep Pressure Stimulation’’ genoemd. Uit onderzoek blijkt dat mensen hiervan een gevoel van veiligheid en geborgenheid krijgen, waardoor het lichaam zich veilig voelt en makkelijker kan ontspannen. Uit het onderzoek blijkt ook dat een verzwaringsdeken bij een groot aantal mensen voor een stressvrije nachtrust zorgt en ze meer uitgerust aan de dag beginnen.

verzwaringsdeken

Meer in deze categorie

5 Hobby’s om mee tot rust te komen

|
Ontspanning

Wat is het mooiste eiland van de Canarische Eilanden?

|
Ontspanning

Jouw gids naar het ultieme genot: De beste g-spot vibrator

|
Ontspanning

De kracht van de zomer benutten

|
Lifestyle, Ontspanning
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!