Een robot die jou helpt met je werk

30/11/2019
|
169
cobot

De Cobot is het nieuwste staaltje ontwikkeling in de technische sector. De naam cobot is afgeleid van collaboratieve robot, oftewel een ‘samenwerkende robot’.  Cobot is robotarm die in ontworpen om andere medewerkers letterlijk en figuurlijk een handje te helpen. De zesassige robot vervangt geen werknemers maar ondersteunt ze juist. Dit betekent ook dat de robotarm niet in een gesloten kooi zal werken, maar met medewerkers in een ruimte zal werken. Zodra de beweging en activiteit zijn geprogrammeerd in de collaboratieve robot, kan de robotarm deze bewerking uitvoeren. Cobot is een robotarm die eenvoudig kan worden geprogrammeerd via een tabletcomputer met touchscreen. Hierdoor kun je de robot met de hand naar bepaalde posities verplaatsen. Vervolgens volgt de robot deze route.

Samenwerking tussen mens en robot

Het is van groot belang de cobots goed te laten functioneren, in harmonie met de werknemers. Door duidelijk te communiceren over wat een cobot wel en niet gaat doen, zal de introductie soepel verlopen. Veiligheid is hierbij ook van belang. Cobots voldoen aan strenge veiligheidseisen, zodat ze in de omgeving van mensen kunnen werken. Uiteindelijk zijn werknemers er juist blij mee, omdat cobots vervelende taken overnemen.

Gerelateerd nieuws  Een momentsleutel, wat is het eigenlijk?

Nuttig

Schaf jij als bedrijf zijnde een of meerdere cobots aan kan dit verschillende voordelen voor je bedrijf hebben. Met collaboratieve robots kunnen medewerkers bijvoorbeeld gemakkelijker het werk bijhouden. De cobot namelijk ook eenvoudiger zwaardere gewichten optillen. In tegenstelling tot de veel gebruikte robotarmen is cobot eenvoudig te programmeren. Daarom is de nieuwe intelligente industriële robotarm ook kostenbesparend. Tegenwoordig kunnen collaboratieve robots ook steeds complexere taken uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan lassen of spuiten.

Cobots in de industrie

Het is al langer bekend dat de robotica ver ontwikkeld is en in de toekomst zeker een rol gaan spelen. Vandaar dat ze al jaren gebruikt worden voor zware opdrachten in bijvoorbeeld fabrieken. Deze robotarmen zijn echter duur en moeilijk te programmeren. Deze robotarmen kunnen ook in een gesloten cabine werken. Bij nieuwe intelligente robots is dit niet het geval, ze kunnen ook als collaboratieve robots worden ingezet. Op deze pagina lees je hoe moderne intelligente industriële robots werknemers en werkgevers kunnen helpen om gemakkelijker te werken.

cobot

Meer in deze categorie

Wat is een bounce rate?

|
Webshop, Werk

Een momentsleutel, wat is het eigenlijk?

|
Producten, Webshop

Een nieuwe website

|
Webshop

Klantcontacten opbouwen

|
Branding, Diensten
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!