Een online webshop beginnen

02/12/2021
|
55
Ean code aanvragen

Het aantal webshops in Nederland is het afgelopen jaar explosief gestegen. Zo is er sprake van een toename van 52% ten opzichte van 2020. Waar in het begin van de coronapandemie de stijging van het aantal webshops nog iets stagneerde zien we nu dat er juiste sprake is van een enorme stijging. Als oorzaak voor deze explosieve stijging geldt natuurlijk de coronapandemie. Veel mensen bestellen online omdat winkels gesloten zijn of omdat zij niet het risico willen lopen dat zij besmet worden met het virus. Er zijn dus genoeg mensen die een webshop zijn begonnen. De webshop blijkt in veel gevallen ook een succes te zijn. Naast het aanbod is de vraag ook gestegen. Dit zorgt ervoor dat er genoeg markt is voor iedereen. Natuurlijk zijn er wel wat webshops die niet draaien dat past nu eenmaal binnen in vrije markt.

EAN codes aanvragen

Voor beginnende webshops is het belangrijk om het productassortiment goed op orde te hebben. Zo moeten er standaard ean codes aangevraagd worden. Met deze EAN codes worden de verschillende producten herkent volgens de Europese wetgeving. De afkorting EAN staat dan ook voor European Article Numbering. Elk product heeft dus een unieke code. Deze code is terug te vinden in het Europese codeboek waarin alle artikels worden samengevoegd. De code bestaat uit meerdere cijfers. Dit is nodig vanwege de grote hoeveelheid producten die er zijn.

Gerelateerd nieuws  Meer exposure krijgen voor je TikTok-profiel

Ean code aanvragen

Online vindbaarheid

Naast het gebruik van EAN codes is het ook belangrijk om als webshop gevonden te worden. Zie het als een winkelstaart waarin door middel van uithangborden de aandacht van potentiële klanten wordt getrokken. Winkels zonder een mooi uithangbord zullen door een klant minder snel bezocht worden dan een winkel die zich hier wel de moeite voor heeft genomen. Dit werkt ook zo op het internet. Het uithangbord heeft in deze een figuurlijke betekenis voor SEO-optimalisatie, SEA-optimalisatie of social mediaoptimalisatie. Door in te zetten op deze drie onderdelen is de kans groter dat mensen jouw webshop zullen bezoeken. Een goede advertentie zorgt er bovendien voor dat mensen sneller overgaan tot aankoop. Het belang van een goede webshop is hierin ook enorm belangrijk aangezien de klant ook de producten moet kunnen vinden. Online vindbaarheid is dus echt onmisbaar!

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Bescherm je merkimago tegen ongedierte

|
Bedrijfsleven, Financieel

De kracht van kleurpsychologie in marketing en branding

|
Bedrijfsleven, Branding

Gevonden worden op het internet? Bekijk deze tips!

|
Algemeen, Bedrijfsleven
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!