Driving lessons in Heerlen, voorbereiding op het examen

27/05/2021
|
117
driving lessons heerlen

Hoe gaat het praktijkexamen voor het autorijden er eigenlijk aan toe? Voordat je het daadwerkelijke examen zal gaan doen, word je eerst voorgesteld aan je examinator. Veelal heeft een examinator ook zelf driving lessons in Heerlen gegeven. Die zal je vervolgens uitleggen wat je allemaal kan verwachten tijdens het examen, hoe alles zal verlopen en controleert een aantal zaken. Hij of zij zal checken of je een uitnodiging hebt ontvangen waarin vermeld wordt dat je examen mag gaan doen. Je moet een geldig identiteitsbewijs bij je hebben, er wordt gecontroleerd of je bent geslaagd voor je theorie-examen, hoeveel driving lessons je in Heerlen hebt gehad en ten slotte of je het formulier Zelfreflectie geheel en correct hebt ingevuld. Na de examen rit zal de examinator dit formulier met je bespreken.

Op naar het parkeerterrein

Allereerst wordt er op het parkeerterrein gevraagd om een ogentest te doen. Je moet dan in staat zijn om het kenteken van een auto te kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens zal de examinator je nog een aantal vragen stellen over de auto. Dit kunnen uiteenlopende vragen zijn waarvan voorbeelden kunnen zijn: het checken van de motorvloeistof of de lampjes op het dashboard in de auto.

Gerelateerd nieuws  Kies voor Driving School Den Bosch (afbeeldingen nog plaatsen)

Mocht je de bijzondere verrichting al goed hebben gedaan tijdens de tussentijdse toets, dan krijg je hiervoor een vrijstelling. Dit houdt in dat de examinator geen toets meer zal afnemen op dit onderdeel tijdens het praktijkexamen.

En dan de examenrit

Nu zal blijken of de driving lessons in Heerlen echt effect hebben gehad. De daadwerkelijk rit zal ongeveer 35 minuten duren. Voor een deel zal je geheel zelfstandig naar een bestemming rijden welke je examinator duidelijk zal maken. Dit zal gaan met behulp van het navigatiesysteem. Voor het merendeel van de rit is het echter de bedoeling dat je de aanwijzingen van de examinator opvolgt. Die zal beoordelen of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij zal hij op een aantal zaken letten. De beheersing van de auto, je kijkgedrag en of je op correcte wijze voorrang verleent. Dit zal gelden voor alle zeven examenonderdelen.

Last but not least: de uitslag

Direct na afloop van de rit ga je weer naar binnen in het CBR examencentrum en krijg je te horen of je al dan niet geslaagd bent.

driving lessons heerlen

Meer in deze categorie

Milieutrends in het verkeer

|
Auto, Rijschool

Waarom moet ik motorrijles nemen?

|
Rijschool, Student

Wat voor verschillende soorten bromfietsen zijn er?

|
Rijschool

Oefenen voor de theorie van je auto

|
Auto, Rijschool
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!