Corona zorgt voor het opnieuw ontdekken van je woning en tuin

21/02/2020
|
52
terrastafels

Door de Coronacrisis waren veel mensen noodgedwongen thuis. De kinderen mochten niet meer naar school. De kans bestond namelijk dat zij elkaar zouden besmetten en dat de scholen een besmettingshaard werden. Dit was natuurlijk niet de bedoeling en vandaar dat deze dan ook werden gesloten. De scholen wilden toch het onderwijs door laten gaan. Dit gebeurde in de vorm van thuisonderwijs waardoor de kinderen toch les kregen maar dan op onderwijs. De kinderen zaten dan samen in de virtuele klas met hun leerkracht via programma’s zoals bijvoorbeeld Microsoft Teams.

Omdat de kinderen dus thuis zaten moest er ook opvang door de ouders worden georganiseerd. De ouders probeerden dan af te spreken met hun eigen baas dat er vanuit thuis werd gewerkt als dit mogelijk was. Tevens was het advies van de Nederlandse overheid ook om zoveel mogelijk thuis te werken als dit mogelijk was. Zo kon bijvoorbeeld het openbaar vervoer ontlast te worden. Ouders gaven kinderen dan soms zelf ook naast hun werk nog thuis les om zo de kinderen te helpen met hun leerstof.

terrastafels

Meer thuis zijn

Doordat ouders en kinderen thuis moesten blijven, werd er meer tijd in huis besteed. Dit zorgde ervoor dat men meer in het eigen huis ontdekte en daarnaast ging men in aan de slag zowel binnen als buitenhuis. Men kon namelijk meer veel doen in de vrije tijd door de coronacrisis. Vanwege de maatregelen werden veel dingen gesloten en konden er bijvoorbeeld veel minder mensen in een restaurant zitten en dus bezoeken.

Gerelateerd nieuws  Een betonvloer egaliseren

Klussen was voor veel mensen de oplossing om even lekker wat anders te doen in eigenhuis. Men ging massaal richting de Ikea, Hornbach of andere bouwmarkten. Het werd voor veel mensen tijd een nieuwe boekenplank op te hangen of een nieuw bureau te kopen. Buiten het huis werd de tuin eens goed onderhouden. Al het onkruid werd verwijderd. Daarnaast werden weer nieuwe bloemen geplant en nieuwe schuttingen neergezet. Onder de overkapping kwamen nieuwe lampen en volledig nieuwe terrastafels en stoelen. Dit zorgde ervoor dat je eigenhuis toch weer anders was. Het warme weer zorgde er al zeker voor dat de tuin beter verkend werd dan ooit te voren.

 

 

Meer in deze categorie

Raftwood vloeren: een milieuvriendelijke optie

|
Wonen

Wat zijn de tuintrends van 2024?

|
Wonen

Waarom goede raambekleding niet te onderschatten is

|
Wonen

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!