Begeerde banen met weinig concurrentie

21/09/2020
|
70

Steeds meer mensen kiezen er voor om naar de universiteit of het hbo te gaan, hierdoor ontstaat er een tekort in vele sectoren. Ook volgen meer en meer mensen studies voor administratieve functies. Dit zorgt er voor dat veel banen met redelijk lage instapniveaus en kosten die wel goed betalen dringend op zoek zijn naar jonge mensen om hun werkkrachten te versterken. Maar welke mogelijkheden zijn er dan? In deze blog zullen wij enkele veel gevraagde beroepen toelichten.

Programmeur

Deze zal je waarschijnlijk verassen omdat je altijd hoort dat dit een branche is met veel concurrentie, echter is dat niet zo. Veel bedrijven zijn bijna altijd op zoek naar programmeurs in allerlei verschillende programmeertalen. Met de coronacrisis is dit nog eens extra gestegen met veel bedrijven die nu moeten zorgen dat hun medewerkers vanuit huis kunnen werken. Een baan in een ICT branche vergt niet direct een WO/HBO diploma aangezien veel programmeurs zichzelf dingen aanleren. Veel van de meer begeerde talen komen niet aan bod in zo een studie en moeten zelf geleerd worden of via een cursus. Veel programmeurs kiezen er dan ook voor om als ze solliciteren hun werk te laten zien in plaats van een diploma.

Gerelateerd nieuws  Gevonden worden op het internet? Bekijk deze tips!

Loodgieter

Loodgieter is zo een beroep waar veel mensen hun neus naar ophalen. Diezelfde mensen zouden wel anders kijken als ze het salaris van de gemiddelde loodgieter zien. Een loodgieter cursus kost niet gek veel en duurt ook niet erg lang. Toch is het salaris van de gemiddelde loodgieter helemaal niet verkeerd.

In de zorg

De zorg is ook een sector die al grote tekorten had, met de coronacrisis erbij is deze behoefte naar nieuw bloed in de branche alleen maar groter geworden. Met steeds meer mensen die er voor kiezen voor een hogere opleiding zijn verpleegkundigen erg nodig.

Transport

Een andere baan die vrij weinig training vergt en waar het bedrijf meestal voor de trainingen betaald. Als je al in bezit bent van bijvoorbeeld een rijbewijs C kun je je baankansen enorm verbeteren met een ADR cursus van maar 400 euro.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Voordelen van investeren in videomarketing voor een verhuisbedrijf

|
Bedrijfsleven

Bescherm je merkimago tegen ongedierte

|
Bedrijfsleven, Financieel

De kracht van kleurpsychologie in marketing en branding

|
Bedrijfsleven, Branding
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!