3D-printers veel gebruikt op medisch gebied

10/10/2019
|
353
3D design

Wie een 3D-printer heeft, is waarschijnlijk al langer onder de indruk van haar effect. De objecten die voortkomen uit de printer waren voorheen nog alleen losse bestandjes.
Het object wordt laag voor laag opgebouwd door een 3D-printer. Van plastic bekers tot gouden sieraden, je kunt nu veel verschillende materialen creëren met behulp van een 3D-printer. Ook kunt u met een 3D printer zeer complexe vormen printen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Klinkt bijna te mooi om waard te zijn, toch? Desalniettemin bestaat 3D-printen al meer dan 25 jaar en wordt het op veel gebieden gebruikt. Steeds meer kunstenaars en ontwerpers gebruiken 3D-printen om bijzondere objecten te maken. 3D-printen is ook erg populair op medisch en wetenschappelijk gebied.

3D-printers bestaan al lang

3D-printen is al langer bekend alleen was het lang niet altijd even geavanceerd als nu.
De technologie is goedkoper geworden en de kwaliteit van machines is verder ontwikkeld en verbeterd. Tegelijkertijd zijn er veel software en diensten ontwikkeld die 3D-printen binnen het bereik van "gewone consumenten" hebben gebracht. Je hoeft niet langer in 3D te kunnen tekenen om digitale bestanden te maken. Met de opkomst van "thuisprinters" wordt 3D-printen niet langer alleen gecontroleerd door professionele ontwerpers en fabrikanten, maar een stap richting de consument.

Gerelateerd nieuws  Bescherm je bedrijf

 

3D design

 

Speciale printopdrachten

Uiteraard komt deze technologie met een prijskaartje. Niet ieder huishouden heeft het geluk er gebruik van te kunnen maken. Toch willen veel mensen graag hun eigen 3D design laten uitprinten. Dit kan ook zonder een printer. Omdat 3D-printen zo populair is geworden de afgelopen jaren zijn er verschillende bedrijven die van 3D-printen hun expertise hebben gemaakt. Zij focussen zich op het uitvoeren van speciale printopdrachten. Denk hierbij aan het uitprinten van functionele objecten als telefoonhoesjes of pakkingen. Een goed voorbeeld van zo’n bedrijf is 3DLabs. Zij realiseren printopdrachten die vrijwel onmogelijk lijken. Ze doen bijvoorbeeld glow-in-the-dark objecten, time-lapses en objecten in verschillende kleuren. Het voordeel van een object met meerdere kleuren is dat de details dan beter naar voren komen. Op de website van 3DLabs vind je een handige tool die berekend hoeveel jouw printopdracht kost.

Meer in deze categorie

Hoe technologie wordt gebruikt om interactie met klanten te verbeteren?

|
Technology

Verduisterende raamdecoratie

|
Technology

Voordelen van een nieuwe website

|
Bedrijfsleven, Technology

Excel ervaring is een pré

|
Blog, Tech
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!