Zorg voor verkoeling in de zomer

25/11/2020
|
54
warmte

De winters in Nederland worden steeds zachter en minder extreem. Er is niet meer veel verschil tussen de koudste en de warmste wintermaanden. Het blijft hiervoor te warm. Dit betekend ook dat de zomer maanden een stuk warmer worden. Zo was 2018 al uitzonderlijk warm. Voor het eerst werd het in het zuiden van Nederland warmer dan 40 graden. Hittegolven stijgen een stuk sneller en beginnen al eerder. Volgens grafieken zouden de hittegolven ongeveer 1,5 graad warmer moeten zijn dan aan het begin van de twintigste eeuw. Metingen geven echter een ander beeld. Daar wordt aangetoond dat het om 3 graden gaat. Een verdubbeling. Het is daarom noodzaak dat je goede verkoeling opzoekt en goed voor jezelf zorgt.

genoeg water

Het is algemeen bekend dat je genoeg water moet drinken wanneer het heel erg heet is. Normaal gesproken moet je ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag drinken. Maar met warm weer mag dat meer zijn. Je droogt door de hitte namelijk sneller uit. Door het drinken van water verminder je de kans op hoofdpijn en krampen. Ook kun je wat citroen of munt aan je water toevoegen om het wat lekkerder te maken.

glas water

verkoeling in je huis

Op warme dagen is het fijn om verkoeling in je huis te hebben. Je functioneert en slaapt beter wanneer het wat koeler is. Alle ramen dichthouden met de gordijnen ervoor is een goede manier om je huis koel te houden. Om je huis koel te maken kun je een Luchtkoeler kopen. Door een luchtkoeler te kopen zorg je ervoor dat de luchtcirculatie in je huis koel is. Luchtkoelers verdampen water waardoor de temperatuur omlaag gaat. Hoe kouder het water hoe kouder de licht. Ook wordt er altijd verse lucht je kamer in gestuurd. Wanneer je een luchtkoeler gaat kopen dan zul je ook zien dat deze een stuk goedkoper zijn dan airco’s.

Gerelateerd nieuws  Wat is martial arts?

Kom in contact met warme dingen

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig maar om af te koelen kan het helpen om in contact te komen met warmere dingen. Zo kun je bijvoorbeeld een warm kopje thee drinken. De hitte van de thee zorgt er namelijk voor dat de temperatuur van je lichaam omhoog gaat. Hierop zal je lichaam reageren en er van alles aan doen om de temperatuur omlaag te krijgen. Het zelfde effect krijg je met het nemen van een warme douche of bad.

Meer in deze categorie

Huel review: een uitgebreide analyse

|
Eten, Health

Motivaties om meer te gaan sporten

|
Health, Lifestyle

5 manieren om te ontspannen

|
Health

5 Schoonmaaktips voor studenten

|
Health, Student
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!