Weet wat je doet in de sportschool

17/01/2020
|
54
breda crossbox

Je kunt allang niet meer om de fitnesswereld heen. Overal zie je mensen die bezig zijn met het verbeteren van hun levenswijze en lichaam. Je ziet steeds vaker dat sporten als voetbal en atletiek vervangen worden door abonnementen in de sportschool. Dit is het prettige van fitness. Je kan gaan wanneer je wilt en je doet alles op je eigen tempo. Fitnessen word soms al vanaf een jonge leeftijd gedaan (14-15). Toch word aangeraden dat je pas begint met fitness als je lichaam uitgegroeid is. Dit is wanneer je 18 wordt. Voor degene die toch eerder gaan sporten, zorg ervoor dat je altijd weet waar je mee bezig bent. Hier volgen een paar tips voor de beginners onder ons.

breda crossbox

 Goede vorm & gewicht

Anders als bij voetbal of basketbal kun je bij fitness niet zomaar even beginnen en ‘kijken hoe het loopt’. Voordat je het weet heb je een blessure of een vervelende pijn. Iedereen zal je dit vertellen, maar de juiste houding is cruciaal. Je rug, schouders en eigenlijk je hele lichaam kunnen leiden onder een foute houding. Ga dus nooit zomaar tillen als je niet weet hoe je moet staan. Vraag altijd hulp van een begeleider/coach. Dan komen we bij het volgende punt. Laat je ego niet overnemen en ga zeker niet te zwaar tillen. Werk met een gewicht waarmee je goed kan werken. Vaak zie je dat jonge gasten teveel hooi op hun vork nemen en boven hun gewicht gaan tillen. Alles behalve verstandig.

Gerelateerd nieuws  Je lichaam verandert tijdens zwangerschap

Sporten in regio Noord-Brabant

Onervaren? Kijk dan eerst of je ervaring op kunt doen op een andere manier. Crossfit bijvoorbeeld is hier uitermate geschikt voor. Door eerst aan crossfit te doen maak je als beginners kennis met verschillende compoundoefeningen. Deze kennis kun je later meenemen naar de sportschool. Ook bouw je op deze manier conditie op, wat ook erg belangrijk is wanneer je overschakelt op fitness. Woon je in de regio Noord-Brabant? Dan is breda crossbox een goede sportschool om te beginnen. Hier draait het echt om het familiegevoel. Voor meer informatie kun je kijken op de website.

Meer in deze categorie

Huel review: een uitgebreide analyse

|
Eten, Health

Motivaties om meer te gaan sporten

|
Health, Lifestyle

5 manieren om te ontspannen

|
Health

5 Schoonmaaktips voor studenten

|
Health, Student
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!