Wat is een dierenverzekering?

21/06/2021
|
124
Klantenservice Ohra

Je trouwe viervoeter is een van de meest geliefde leden van een huishouden. En jij wilt natuurlijk het beste voor je dier. Je koop natuurlijk al de lekkerste brokjes en de leukste speeltjes. Maar wat als je beestje ineens ziek wordt? De kosten van een dierenkliniek kunnen aardig oplopen. Daarom is het verstandig je huisdier te laten verzekeren.

Een dierenverzekering

Net zoals mensen een zorgverzekering hebben kan je voor dieren een dierenverzekering afsluiten. In Nederland is niet verplicht om je huisdier te verzekeren, maar als je niet voor hoge onverwachte kosten wilt komen te staan dan is het zeker slim om te doen. Een Dierenverzekering kan verschillende kosten dekken. Van periodieke controles tot spoedoperaties. De mogelijkheden zijn eindeloos en steeds meer verzekeringen bieden het aan. Het is dus slim om de verzekeringen te vergelijken. Wil je precies weten wat in elk pakket zit? Dan kan je beter even naar de klantenservice Ohra of Aegon bellen. Zij kunnen je precies vertellen waar je dier wel en niet voor verzekerd is.

Welke dieren kan je verzekeren

Honden en katten zijn de meest verzekerde dieren in Nederland. Dit komt natuurlijk omdat zij de meest voorkomende huisdieren zijn. De meeste standaardpakketten zijn ook afgestemd op honden en katten. Echter kan je in principe alle dieren verzekeren. Heb je bijvoorbeeld een exotische vogel of een konijntje dan is dat geen probleem. De meeste verzekeraars stellen graag een pakket op maat voor je op.

Gerelateerd nieuws  Een mooie herinnering aan je dierbaren.

De dekking

Je kan bij het afsluiten van je verzekering dus kiezen uit verschillende pakketten. De premie voor deze pakketten is natuurlijk van veel factoren afhankelijk. De premies liggen gemiddeld tussen de 5 en 50 euro per maand. Het eigen risico bedraagt meestal tussen de 100 en 200 euro. De basisverzekering denkt meestal de consulten bij de dierenarts, medicijnen, chips en operaties. Dit is ongeveer 75 tot 100 procent van de kosten.

Wanneer sluit je de verzekering af

Het antwoord is simpel. Zo vroeg mogelijk! Een verzekeraar kijkt meestal naar de medische geschiedenis van het dier. Let hierbij op want bestaande aandoeningen vallen niet onder de verzekering. Begin daarom vroeg met verzekeren zodat jouw huisdier geen onnodige kostenpost wordt.

Klantenservice Ohra

Meer in deze categorie

De marketing van zeecontainers

|
Diensten

Slotenmaker technieken en vaardigheden

|
Diensten

Het belang van goede boekhouding voor bedrijven

|
Algemeen, Bedrijfsleven

Een kleine verbouwing

|
Bedrijfsleven, Blog
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!