Waar u op moet letten voor de koop van uw sneeuwkettingen

07/01/2021
|
59
Sneeuwkettingen kopen

Begin 2021, het sneeuw goed. In België en Duitsland ligt al genoeg. Als u deze prachtige plekken wilt bezoeken, ga dan veilig te werk. Zorg ervoor dat niet alleen u, maar ook uw auto de winter volledig heeft doorstaan! Sneeuwkettingen moeten bijvoorbeeld in veel landen verplicht worden gebruikt. Sneeuwkettingen kunnen zorgen voor extra grip en veiligheid op gladde en besneeuwde wegen. Winterbanden zijn soms niet genoeg. Lees onze tips aandachtig door voordat u op pad gaat.

Op welke plekken zijn sneeuwkettingen noodzakelijk?

In Duitsland, Italië, Frankrijk en Oostenrijk is er middels borden aangegeven waar sneeuwkettingen verplicht zijn. In alle gevallen is uw maximumsnelheid 50 km/uur, behalve in Oostenrijk, waar de aanbevolen snelheid 40 km/uur is. Het verplichte gebruik van sneeuwkettingen is natuurlijk afhankelijk van het weer, maar u kunt ze het beste dichtbij houden.
Wilt u nog sneeuwkettingen kopen? Dan hebt u ook online voldoende mogelijkheden.

Sneeuwkettingen kopen

Daarnaast een aantal tips voor het gebruik van sneeuwkettingen

Wanneer sneeuwkettingen monteren
Weet wanneer u de ketting moet installeren en wanneer u deze moet verwijderen. U kunt ze ook een paar kilometer voor de auto zetten. Het is natuurlijk niet nodig om met een ketting 50 kilometer over het asfalt af te leggen, maar 5 kilometer meer in plaats van te weinig.

Gerelateerd nieuws  In de winter krijgen veel accu’s last van de kou

Pas de sneeuwkettingen na aanschaf
Controleer na aanschaf van sneeuwkettingen of deze geschikt zijn. Vervolgens kunt u ook testen of ze zijn geïnstalleerd. Dit kan een beetje moeilijk zijn als het sneeuwt.

Kijk de maat van uw sneeuwkettingen na
Controleer vooraf of u de juiste sneeuwketting heeft aangeschaft. Banden zijn er in verschillende maten: diameter, breedte en dikte. Het wordt meestal uitgedrukt in inches op banden of sneeuwkettingen. Dit is geen garantie dat de ketting echt past. Laat bij twijfel een deskundige checken.

Berg sneeuwkettingen dichtbij op
Zorg ervoor dat u altijd bij de sneeuwkettingen komt. Berg ze op waar u ze gemakkelijk kunt bereiken. Het is onhandig tussen reservebanden of onder bagage. U kunt ze het beste aan de rechterkant van de koffer plaatsen. Dan weet u precies waar u moet zoeken.

Meer in deze categorie

Milieutrends in het verkeer

|
Auto, Rijschool

Waarom moet ik motorrijles nemen?

|
Rijschool, Student

Twee bijzonder blunders bij de rijlessen 

|
Auto

Verschillende opties voor autotransport in Rotterdam

|
Auto, Diensten
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!