Er zijn veel redenen waarom je een persoonlijke lening zou kunnen afsluiten. Neem bijvoorbeeld het leasen van een auto. Als je een auto leaset ben je een hoop geld kwijt en uiteindelijk zie je er niets van terug. De auto is niet van jou en je betaalt een hoop geld. Door een persoonlijke lening af te sluiten kun je bijvoorbeeld evenveel per maand betalen als bij een lease auto, maar als eenmaal de lening is afbetaald is de auto van jou. Uiteindelijk is het dus veel verstandiger om te lenen. Maar let op dat je wel verantwoord geld leent. In deze blog zullen wij uitleggen hoe je verantwoord geld kunt lenen.

Waarom lenen

Geld lenen kan veel profitabeler zijn dan het direct kopen of leasen van iets. Door het geld te investeren in plaats van uit te geven kun je uiteindelijk goedkoper uit zijn. Zolang je je geld dan investeert in iets met een laag risico en een hoger percentage dan je lening heb je uiteindelijk meer geld dan wanneer je het direct zou hebben gekocht. Het is daarom duidelijk waarom veel mensen ervoor kiezen om een lening af te sluiten.

Punten waar je op moet letten

Let op dat je wel weet waar je aan begint voordat je een lening afsluit. Ga geen lening afsluiten als je geen zekerheid hebt in je baan of als je zelfs geen baan hebt. Er bestaan genoeg programma’s om je lening te berekenen. Zo weet je hoeveel je maandelijks aan de kant moet leggen. Dus kijk goed naar je eigen financiën en kijk of het een goed idee is om een lening af te sluiten.

Let ook op dat je je lening wel nog kunt terugbetalen stel er zou iets gebeuren met je baan. Zorg er ook voor dat je de voorwaarden goed doorleest. Veel mensen maken de fout door blind een contract te ondertekenen zonder dat ze alles goed hebben doorgelezen. Dus kijk goed naar de voorwaarden van je lening en zorg dat je weet waar je aan begint.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.