Top tips voor veiligheid op het werk

19/10/2022
|
86
pika

Of je nu buiten, aan een bureau of met zware machines werkt, er zijn gevaren in jouw werkomgeving die je moet kennen. Het is belangrijk om de mogelijke gevaren in jouw omgeving op te merken om letsel of andere ongevallen op de werkplek te voorkomen.

Verwondingen op de werkplek komen verrassend vaak voor, vooral als je bedenkt dat ze meestal gebeuren met mensen die dag in dag uit dezelfde taak uitvoeren.

De meeste arbeidsongevallen zijn het gevolg van onveilige werkomstandigheden, onvoldoende opgeleid personeel en nalatigheid van de werknemers. In deze blog lees je onze top tips voor veiligheid op het werk.

Meld altijd onveilige omstandigheden

Soms kunnen werknemers aarzelen om specifieke onveilige omstandigheden en gevaren met hun managers te delen, uit angst om zichzelf of iemand anders in de problemen te brengen. Dit helpt niet bij een veilige werkomgeving, omdat het de kans op een ongeval of letsel ter plaatse kan vergroten. Al het personeel moet onveilige omstandigheden onmiddellijk melden om hun collega's en zichzelf te beschermen.

Je kunt op de pika app zien of de juiste veiligheidsmaatregelen getroffen zijn als je werkzaam bent met gevaarlijke stoffen. Pika is een handige app die je in dit geval altijd bij de hand moet hebben.

Gebruik gereedschap, apparatuur en machines op de juiste manier

Correct gebruik van gereedschap en machines kan verwondingen voorkomen. Gebruik alleen machines waarvoor je bent opgeleid of gecertificeerd en zorg ervoor dat ze regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden. Je moet machines en apparatuur altijd gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn.

Gerelateerd nieuws  Hoe je jouw medewerkers meer werk laat verrichten in minder tijd

Gebruik apparatuur zoals een kruiwagen of een vorkheftruck om je te helpen zware voorwerpen op te tillen en te verplaatsen om overbelasting of letsel te voorkomen.

pika

Draag geschikte veiligheidsuitrusting

Hoewel het misschien lijkt alsof essentiële beschermingsmiddelen alleen nodig zijn bij het werken aan gevaarlijke projecten, is het dragen van veiligheidskleding belangrijk. Dit komt omdat zelfs kleine ongelukken ernstig letsel kunnen veroorzaken.

Als zich een situatie voordoet waarin je elektrisch gereedschap moet gebruiken, moet je geschikte veiligheidsuitrusting dragen, zoals laarzen met stalen neuzen, veiligheidshelmen en een veiligheidsbril zoals een veiligheidsbril of gezichtsschermen.

Er zijn veel andere vergelijkbare situaties waarin voor specifieke taken extra persoonlijke beschermingsmiddelen moeten worden gedragen dan de gebruikelijke helmen.

Pauzes nemen

Werknemers die vermoeid en overwerkt zijn, zijn een aansprakelijkheid op de werkvloer. Pauzes nemen is belangrijk om werknemers te helpen uit te rusten en op te laden voordat ze bepaalde taken voltooien.

Vermoeide teamleden kunnen een risico vormen omdat ze zich niet volledig op de taak kunnen concentreren, wat een incident of ongeval kan veroorzaken, waardoor ze zichzelf of anderen kunnen schaden.

 

 

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Voordelen van investeren in videomarketing voor een verhuisbedrijf

|
Bedrijfsleven

Bescherm je merkimago tegen ongedierte

|
Bedrijfsleven, Financieel

De kracht van kleurpsychologie in marketing en branding

|
Bedrijfsleven, Branding
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!