Studeren in Gelderland: Alles wat je moet weten!

14/04/2023
|
130
werken in Gelderland

Als student is het nog lang niet zo makkelijk om een opleiding te kiezen die goed bij jou past, laat staan als er zo veel aanbod is! Je moet keuzes maken over de soort opleiding die je wilt gaan volgen, de richting van de opleiding, de locatie, de onderwijsinstelling en eventueel of je op kamers wilt. Kortom, veel beslissingen in een korte tijd! In deze blog zet ik de belangrijkste informatie voor je op een rijtje.

Hbo-aanbieders

Allereerst heb je natuurlijk een aantal verschillende scholen in de regio, Gelderland kent een aantal scholen die hbo-opleidingen verzorgen. De grootste aanbieder binnen de provincie is Fontys Nijmegen. Fontys staat bekend om haar grote aanbod en variatie en is dan ook een populaire optie binnen de provincie. Verder is de HAN, gevestigd in Arnhem, Nijmegen en Doetinchem, ook een van de grotere hogescholen met 36.000 studenten. Ook daar vindt bijna iedere student wel een opleiding die bij hem of haar past. Verder kent Gelderland nog een aantal kleinere hogescholen waar men een hbo-opleiding kan volgen. Hieronder vallen Iselinge Hogeschool en ArtEZ.

Universiteiten

Uiteraard zijn er ook een aantal universiteiten binnen de provincie, zoals Radboud Universiteit en Wageningen University. Beiden hebben ook een groot aantal opleidingen en worden jaarlijks gekozen door veel nieuwe studenten.

Universiteit Gelderland

Keuzestress

Als student moet je ook de keuze maken of je thuis blijft wonen, of op kamers gaat. Niet voor iedere student is dit een relevante keuze, omdat sommigen nog graag thuis willen blijven wonen en anderen allang bepaald hebben dat ze uit huis willen gaan. Mocht je nog twijfelen, doe dan vooral onderzoek naar de kosten die komen kijken bij het huren van een kamer. Het kan een hele ervaring zijn en je als mens een stuk volwassener maken, maar een kamer huren is tegenwoordig ook een duur grapje. Denk hier dus goed over na en maak niet zomaar een beslissing.

Gerelateerd nieuws  Een oud huis helemaal opknappen

Toekomst

Uiteraard moet je een opleiding kiezen die je leuk vindt en die goed bij je past, maar hou ook rekening met de mogelijkheden na het afronden van je studie. Wat voor beroepen kan je met de opleiding gaan beoefenen en welk salaris past daar bij? Zo kun je al eens kijken naar vacatures binnen gemeente Gelderland op jouw vakgebied om te zien of dit bij je past.

Doe dus goed onderzoek naar je keuzes en kijk ook naar de toekomst, dan vind je zeker iets waar je veel plezier in zal gaan beleven!

Vond je deze blog nou interessant? Bekijk dan zeker nog even onze blog over Het belang van goede boekhouding voor bedrijven!

Meer in deze categorie

Raftwood vloeren: een milieuvriendelijke optie

|
Wonen

Wat zijn de tuintrends van 2024?

|
Wonen

Waarom goede raambekleding niet te onderschatten is

|
Wonen

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!