Met deze tips krijg jij je huid onder controle

06/04/2022
|
117
huid onder controle

Het is een veelvoorkomend probleem onder de mens, het hebben van een slechte huid. De een heeft last van een droge huid, de ander weer van een vette huid of simpelweg een slechte huid. Het is dan ook vaak bijna een ellende om je huid in balans te krijgen. Als jij toevallig met een van de bovenstaande problemen kampt, blijf dan vooral doorlezen.

Droge huid

Een droge huid komt vaak voor in de vorm van schilfers of pijnlijke plekjes. Door het open barsten van je huid kan je last krijgen van jeuk. Het krabben aan deze barstjes, wordt natuurlijk sterk afgeraden, aangezien je het probleem dan alleen maar erger maakt. De ultieme tip voor het bestrijden van een droge huid, is het vermijden van zeep. Zeep zorgt er namelijk juist voor dat je huid uitdroogt. Je kan dan in plaats van zeep beter een vette verzachtende en beschermende zal gebruiken. Gebruik daarbij juist producten die hydraterend werken op je huid.

Vette huid

Een vette huid is vaak te herkennen aan een glimmende huid, mee-eters of verwijde poriën. Een vette huid komt bij mensen voor die een hoge talgproductie. Gebruik voor een vette huid voornamelijk milde producten. Ga niet verschillende zalfjes op je huid aanbrengen, want dit zal een verkeerde werking hebben op je huid. In de meeste producten zit namelijk een hoog gehalte aan geurstoffen. Het beperken van make-up is ook een belangrijke tip, aangezien jouw poriën door de make-up niet kunnen ademen. Ga voor een huidroutine. Smeer daarbij ook de zalf op een stimulerende manier in op je huid. Ga niet hardhandig alle zalfjes insmeren op je huid.

Gerelateerd nieuws  Veel dieetschema’s

Slechte huid

Het krijgen van acné kan meerdere oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld liggen aan je leeftijd, hormonen, medicatie, voeding en eventueel de manier van reinigen van je huid. Het is eigenlijk belangrijk voor je huid dat je het was met water. Dit kan in sommige gevallen ook al genoeg zijn. Dep daarbij je huid schoon. Ga zachtjes met je huid om. Wanneer dit natuurlijk niet de oplossing is voor jou, ga dan voornamelijk op zoek naar producten die geen geurstoffen bevatten. Je kan er ook voor kiezen om voor een skinbooster te gaan bij een dermatoloog bij jou in de buurt. Hierdoor zal je huid een bom aan vitamines krijgen.

Meer in deze categorie

Huel review: een uitgebreide analyse

|
Eten, Health

Motivaties om meer te gaan sporten

|
Health, Lifestyle

5 manieren om te ontspannen

|
Health

5 Schoonmaaktips voor studenten

|
Health, Student
© Copyright Cursos Maketing Online 2024
hello world!