Inflatie is je grootste vijand

07/05/2020
|
406
goud koers

Tegenwoordig is spaargeld hebben alleen niet genoeg, je moet er meer mee doen om mee te draaien. Spaargeld hebben is leuk en aardig, maar het staat daar maar wat levenloos op je rekening. Geen rente, geen groeimogelijkheden. Juist hierdoor kiest een deel van de spaarders ervoor om hun geld te gaan beleggen of te investeren. Hierdoor geef je jouw spaargeld een kans om te groeien. Laat je dat geld namelijk op de bank staan wordt het alleen maar minder waard. Dit heeft te maken met inflatie. De inflatie is ongeveer 2% per jaar. Dit betekent dat het geld waar jij hard voor hebt gewerkt elk jaar 2% minder waard wordt.

 

Goudprijs in de toekomst waarschijnlijk nog hoger

Het verleden heeft bewezen dat goud een nuttige investering kan zijn, om deze reden gebeurd dat ook al decennia. Vroeger had men vooral fysiek goud, bij de bank of in een kluis. Tegenwoordig neigt het meer naar de digitale variant. Maar waarom kiezen zoveel mensen ervoor om te beleggen in goud? Ten eerste is de koers van goud al sinds zijn bestaan vrij stabiel. Geen gekke schommelingen of gebeurtenissen. De goud koers stijgt langzaam maar zeker. Ook in de toekomst wordt voorspelt dat deze alleen nog maar meer zal gaan stijgen. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het minder waard worden van bekende valuta wereldwijd. Denk hierbij aan de Amerikaanse dollar. Conflicten tussen bepaalde landen kunnen ook invloed hebben op de koers van goud.

Gerelateerd nieuws  Koersen van zilver en goud

goud koers

Laat je helpen

Nu rest jou alleen nog de keuze waarin je precies gaat investeren. Zoals je weet komt goud in verschillende vormen voor. Keuze genoeg dus. Eerder werd al vermeld dat je fysiek goud kunt kopen maar ook digitaal goud. Met fysiek goud wordt bedoeld goudstaven, munten of een andere vorm van tastbaar goud. Bij digitaal beleggen in goud koop je dus een stukje van een of meerdere goudmijnen. Weeg voor jezelf af wat de beste keuze is voor jouw persoonlijk. Mocht je twijfelen, schakel dan de hulp in van een adviseur of iemand anders waarvan je het advies vertrouwt.

Meer in deze categorie

Bescherm je merkimago tegen ongedierte

|
Bedrijfsleven, Financieel

Laat de uitbreiding van je bedrijf je niet afschrikken!

|
Blog, Financieel

5 manieren voor het genereren van gratis publiciteit

|
Bedrijfsleven, Branding

Kan ik een huis kopen zonder geld?

|
Financieel, Makelaardij
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!