Hoe je jouw medewerkers meer werk laat verrichten in minder tijd

07/03/2022
|
63
digitale-formulieren-maken

Er zijn een heleboel manieren op het werk, om het sneller gedaan te krijgen. Zeker als je in de positie bent dat je wordt afgerekend op het resultaat en niet op het aantal uren dat je maakt, is dit interessant. Als je immers meer werk verricht in minder tijd, geef jij jezelf eigenlijk een hoger uurloon. Het kan ook zijn dat het wel moet, omdat de concullega's op de markt hetzelfde voor minder aanbieden. 

Digitale formulieren maken 

Een manier om tijd te besparen in jouw bedrijf is door digitale formulieren te maken. Als je digitale formulieren laat maken, kun je makkelijkere administratieve zaken makkelijker centraal bijhouden en koppelen. Zo kun je als je digitale formulieren laat maken ook automatische berekeningen invoeren. Zo heb je snel overzicht. Dit zorgt voor een stuk minder handmatig rekenwerk. 

Laat iemand anders de processen doorlopen 

Vaak heb je op een gegeven moment een bepaalde blindheid: wij doen dit altijd al zo... Veel mensen denken dat zij daar niet intrappen, maar het is nu eenmaal de neiging van de mens. Het is dus slim om er eens een extern persoon bij te halen, die het proces doorloopt.  

Gerelateerd nieuws  Wat houdt Gemeentepeiler in?

Is er sprake van een productieproces? Luister dan ook naar jouw medewerkers. Zij kunnen ongetwijfeld aangeven wat eventueel beter kan in het productieproces. Wellicht heeft niet iedere medewerker het gouden idee, maar er zal zeker iets tussen zitten wat je wel verder kan helpen. 

Zit niet te strak op efficiëntie 

Het is een hele grote valkuil: medewerkers in een strak keurslijf dwingen steeds sneller te werken. Zonder even een grapje tussendoor. Mensen hebben ontspanning nodig. Door af en toe ook de boog te ontspannen, gaat de productiviteit vaak met sprongen vooruit. Wat er namelijk vaak gebeurt, is dat mensen creatiever denken als ze ook ontspannen. En, dit levert weer meer ideeën op voor effectiever werken. Ook helpt het dat mensen er een stuk van zichzelf in kwijt kunnen en een groepsgevoel ervaren. Dat zorgt voor meer loyaliteit. Het helpt ook als je meer aansluit bij de contractwensen van een medewerker. Niet iedere medewerker is op zijn best met een nul-urencontract.

maken-digitale-formulieren

Menselijkheid en innovaties 

Vaak zorgt een combinatie van menselijkheid en gebruik van innovaties voor hoge productiviteit. Maak hier gebruik van als je meer werk wil later verrichten in minder tijd. 

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Voordelen van investeren in videomarketing voor een verhuisbedrijf

|
Bedrijfsleven

Bescherm je merkimago tegen ongedierte

|
Bedrijfsleven, Financieel

De kracht van kleurpsychologie in marketing en branding

|
Bedrijfsleven, Branding
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!