Gemotiveerd raken door je werkplek

17/08/2021
|
57
centrifugaal ventilator

Je werkplek is een plek waar je waarschijnlijk veel uurtjes doorbrengt. Gemiddeld spendeer je op een dag bijna evenveel uren thuis dan dat je op het werk spendeert. Het is dan ook fijn als deze werkplek een fijne plek is om heen te gaan. Ook is het belangrijk dat je fit en actief blijft tijdens je werk zodat je productief blijft en plezier in je werk blijft hebben.

Maak je werkplek persoonlijk

Of je nu thuis of op kantoor werkt, het is fijn als jouw plek vertrouwd aanvoelt. Door je werkplek persoonlijk te maken voelt de plek als jouw eigen plek. Hierdoor raak je snel gewend aan de omgeving en kun je je beter focussen op je eigen werk. Je bent dus minder gevoelig voor prikkels vanuit de omgeving en kunt beter presteren.

Zorg voor goed licht en fijne lucht

Verlichting kan heel veel invloed hebben op de hoeveelheid energie die je hebt. Ook je humeur kan erg beïnvloed worden door het licht. In de ochtend is het bijvoorbeeld goed om te starten met feller witter licht om goed wakker te worden. Naarmate de dag vordert kan het licht langzaam geler worden. Als je even een extra energie boost nodig hebt kun je tijdelijk het licht weer wat feller en witter maken om weer goed door te kunnen werken.

Gerelateerd nieuws  Je werkplek onderhouden

Ook een goede luchtstroom rondom je werkplek is belangrijk. Zorg voor voldoende verse lucht maar ook een goede temperatuur is belangrijk. Met een centrifugaal ventilator kun je zorgen voor een aangename luchtstroom en voor de toevoer van verse lucht. Zo werk je continu in een frisse schone lucht. Dit zorgt voor meer energie en een actievere werkhouding waardoor je beter kunt presteren.

Blijf bewegen en eet goed

Het is belangrijk dat je niet de gehele dag stil op je stoel blijft zitten. Af en toe tussendoor bewegen zorgt voor meer energie en voorkomt dipjes. Ga dan ook minstens een keer per uur even staan en doe af en toe even een korte activiteit dat je afleidt van je werk. Hierna kun je weer met een frisse blik verder aan je werkzaamheden.

centrifugaal ventilator

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Voordelen van investeren in videomarketing voor een verhuisbedrijf

|
Bedrijfsleven

Bescherm je merkimago tegen ongedierte

|
Bedrijfsleven, Financieel

De kracht van kleurpsychologie in marketing en branding

|
Bedrijfsleven, Branding
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!