Een betonvloer egaliseren

30/04/2020
|
52
betonvloer egaliseren

We noemen het vlak maken van een vloer ook wel egaliseren. Na het egaliseren kan de ondergrond worden hergebruikt voor verschillende toepassingen. Een betonvloer egaliseren is een vak op zich, maar met de juiste ervaring is het mogelijk om elke klus tot een goed einde brengen! In deze blog vertellen we hier graag meer over.

Wat zijn de kenmerken van betonvloeren?

Je herkent de betonvloer aan het gladde uiterlijk, het is een stevige, solide vloer gemaakt van ruwe hele kasseien. Dit is anders dan zandcement, dat zijn poreuze en korrelige vloeren. Dit komt doordat zandcementvloeren zijn samengesteld uit zand en cement.

Het is belangrijk dat de betonnen vloer vlak wordt gemaakt alvorens te egaliseren, daarom moet eerst de oude bedekking verwijderd worden. In sommige gevallen kan de nieuwe dekvloer op de oude dekvloer worden aangebracht. Als dit kan is dat erg handig, want dan bespaar je kosten, maar helaas is dit niet altijd mogelijk.

Hoe wordt beton geëgaliseerd?

Het egaliseren van beton gebeurt met egalisatiemiddel, een vloeibaar cement dat uit kunststof bestaat. We gebruiken een diamantslijper om de vloer grondig te reinigen. Uiteraard dient de vloer netjes gestofzuigd te worden zodat er een speciale hechtprimer gebruikt kan worden. De primer zorgt voor de hechting van het egalisatiemiddel op de vloer.

Gerelateerd nieuws  De aankoop van een huis is niet makkelijk

Als de hechtprimer droog is, kan speciaal snelspancement worden gebruikt om diepe gaten en scheuren af ​​te dichten. Gewoon cement kan niet aan de eisen voldoen: de droogtijd is te traag en het levert problemen op als het in aanraking komt met de egalisatiemassa. Nadat het snelle cement is opgedroogd, kan de vloer worden geëgaliseerd met een egalisatiemiddel. We doen dit handmatig in 99% van ons werk om de beste resultaten te krijgen.

Hoeveel kost het om de beton te egaliseren?

Een veel voorkomende vraag is hoeveel het kost als je de betonvloer wilt egaliseren. Prijzen verschillen per leverancier, vierkante meters, laagdikte en vloertype. We kunnen u van tevoren echt geen zinvolle instructies geven. Vraag een offerte aan en probeer zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de functie is.

betonvloer egaliseren

Meer in deze categorie

Raftwood vloeren: een milieuvriendelijke optie

|
Wonen

Wat zijn de tuintrends van 2024?

|
Wonen

Waarom goede raambekleding niet te onderschatten is

|
Wonen

Technologische ontwikkelingen van zonnepanelen

|
Blog, Wonen
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!