De meest bijzondere gebouwen van Eindhoven

02/08/2021
|
77

Oude historie zul je in Eindhoven weinig vinden, maar de stad is wel rijk aan recent industrieel verleden. Grote namen als Philips, DAF én Henri van Abbe hebben tot de jaren negentig van afgelopen eeuw een grote stempel gedrukt op de ontwikkeling én het uiterlijk van de zuidelijke stad. Dit heeft niet alleen een groot aantal bijzondere gebouwen en zelfs stadsdelen opgeleverd, maar ook verlaten industrieterreinen die nu een creatieve make over ondergaan. Wij vertellen je in ieder geval wat meer over deze bijzondere gebouwen, die wellicht ook als advocatenkantoor in Eindhoven gebruikt kunnen worden.

Evoluon

Als je het Evoluon voor het eerst ziet, maak je direct de vergelijking met een vliegende schotel. Niet gek, want de futuristische verschijning van het Evoluon is al decennia lang een ware blikvangen in Eindhoven. Het bouwwerk doet tegenwoordig dienst als congrescentrum, evenementenlocatie én vergaderlocatie. Daarnaast zijn er verscheidene werk- en flexplekken beschikbaar voor allerlei ondernemers. Zodoende is het gebouw uitermate geschikt als advocatenkantoor in Eindhoven.

Klokgebouw

Wie de stad vanuit noordelijk richting bezoekt per trein, kan het Klokgebouw echt niet missen. Dit imposante visitekaartje van voormalig industrieterrein Strijp-S torent hoog boven de omgeving uit. Ook valt het op door het welbekende Philips-logo én de drie grote klokken met de letters van de merknaam in plaats van de standaard cijfers. Het gebouw werd in eerste instantie gebruikt om bakeliet te produceren. Vandaag de dag huizen er honderden kleine bedrijfjes, twee sportscholen, een dansacademie, een poppodium, een grote evenementenruimte én een hotel. Mocht je hier een advocatenkantoor in Eindhoven willen beginnen, dan zul je waarschijnlijk flink wat huur moeten betalen.

Gerelateerd nieuws  Een kleine verbouwing

De Genneper Watermolen

Het eerste gebouw in onze lijst dat niet geschikt zal zijn als advocatenkantoor in Eindhoven. De Genneper Watermolen is gelegen aan de rivier de Dommel en is meerdere keren geschilderd door de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh. De plek vanwaar hij deed schilderen, recht tegenover de molen, wordt vandaag de dag geëerd met een koperen gedenkteken. De molen stamt waarschijnlijk uit april 1249 en heeft sinds die tijd veel geleden. Inmiddels is het een waar rijksmonument.

Meer in deze categorie

De rol van storytelling in het creëren van merkloyaliteit

|
Bedrijfsleven, Blog

Voordelen van investeren in videomarketing voor een verhuisbedrijf

|
Bedrijfsleven

Bescherm je merkimago tegen ongedierte

|
Bedrijfsleven, Financieel

De kracht van kleurpsychologie in marketing en branding

|
Bedrijfsleven, Branding
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!