De ijzerboer van Landgraaf en omstreken

02/12/2021
|
64
oud ijzer Landgraaf

Wanneer je in Zuid-Limburg woont vind je daar de ijzerboer van Landgraaf en omstreken. In Sittard zit namelijk een goed adres hiervoor. Dit adres is bovendien bekend en vertrouwd voor zowel de particulieren als de bedrijven. Je kunt daar terecht voor al je metalen, je oud ijzer, je autowrakken, katalysators en accu’s. Het recyclen van oud ijzer Landgraaf en omstreken is de kernactiviteit van dit bedrijf in Sittard. Er worden hierbij meerdere metalen op een deskundige en milieuvriendelijke wijze verwerkt. Klantvriendelijkheid, eerlijke prijzen en een goede afspraak staan voorop.

Metaalrecycling

Wanneer je metaal gaat recyclen kun je hier dus ook terecht. Er worden bij het onderscheiden van metaal verschillende soorten en ondersoorten uitgehaald. Het eerste onderscheid dat er wordt gemaakt is het onderscheid tussen ferro- en non-ferrometalen. Ferrometalen zijn metalen waarbij het voornaamste bestandsdeel ijzer is. Het gaat hierbij voornamelijk om legeringen. Ferrometalen worden ook wel magnetische metalen genoemd. Tot deze metalen worden ook kobalt, nikkel en gadolinium gerekend. De overige metalen zijn dus non-ferrometalen. Deze metalen worden ook wel de niet-magnetische metalen genoemd. Voorbeelden van dergelijke metalen zijn koper, aluminium, zink en lood. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt in kwaliteit en prijsklasse.

Gerelateerd nieuws  Verschillende opties voor autotransport in Rotterdam

Koper

Koper is dus een non-ferrometaal. Koper is over het algemeen een zacht materiaal. Hierdoor is koper eenvoudig te verbuigen en te bewerken. Koper is ook een erg geschikte geleider voor elektriciteit en warmte. Het recyclen van koper is goed voor het milieu, omdat er geen nieuwe bronnen aangeboord hoeven te worden.

Witgoed

Daarnaast heb je ook nog witgoed. Witgoed kan natuurlijk kapot gaan, zeker omdat het veel gebruikt wordt in huishoudens. Wanneer je witgoed kapot is kan je dat ook inleveren bij een oud ijzer Landgraaf en omstreken. Veel materialen van het witgoed kunnen dan opnieuw worden gebruikt. Hiermee worden grondstoffen bespaard, maar ook is er hierdoor minder afval.

Ijzerboer

Je kunt oud ijzer Landgraaf en omstreken inleveren bij Metaalrecycling Menten in Sittard. Dit is een vertrouwd adres. Je vindt Metaalrecycling Menten aan de Tudderenderweg in Sittard. Wanneer je oud ijzer Landgraaf en omstreken hebt liggen kun je contact met ze opnemen en dan kan er samen gekeken worden naar de mogelijkheden.

oud ijzer Landgraaf

Meer in deze categorie

Slotenmaker technieken en vaardigheden

|
Diensten

Het belang van goede boekhouding voor bedrijven

|
Algemeen, Bedrijfsleven

Een kleine verbouwing

|
Bedrijfsleven, Blog

Eerste hulp bij vlekken

|
Diensten, Producten
© Copyright Cursos Maketing Online 2023
hello world!